Teisipäeval liigub madalrõhkkond Soomest edasi Venemaale ja selle järel kandub loodevoolus külmem õhumass Eesti kohale. Kohati sajab lund ja lörtsi, saarte rannikul veel ka vihma. Öösel puhub tugev loode- ja põhjatuul, puhanguid on 15, enne keskööd võib rannikul olla kuni 20 m/s. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari ja rahustab loodetuule 3-9 m/s, rannikul võib veel olla puhanguid kuni 14 m/s, õhtul vaibub. Õhutemperatuur langeb hommikuks sisemaal -2..-6, pole välistatud -8°C-ni, rannikul on öösel veel veidi üle 0°C, päeva jooksul oluliselt ei tõuse.

Kolmapäeval liigub uus madalrõhkkond Skandinaavia põhjaossa ja sealt edasi itta ning selle lõunaserva mööda läheneva soojema õhumassi survel külm taandub Läänemere äärest. Madalrõhkkonna tihedam sajuala jääb kaugemale põhja ning meil sajab öösel kohati nõrka lund või lörtsi, päeval mõnes kohas veidi vihma. Tuul pöördub läände ja edelasse ning tugevneb, puhanguid on 15, saartel ja põhjarannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4..-9, Eesti idapoolses osas langeb alla -10, hommikuks tõuseb Lääne-Eestis üle 0°C, päeval +1..+4, Ida-Eestis 0°C ümbrusse.

Neljapäeval kannab läänevool Eestisse sooja ja niiske õhumassi. Öösel sajab Lääne-Eestis vihma, ida pool enamasti lörtsi, päeval sajab aeg-ajalt vihma, Ida-Eestis tuleb ka lörtsi. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on 0..+5, päeval Lääne-Eestis kuni +7°C.

Reedel eemaldub madalrõhkkond Soomest Venemaale ja selle servas sajab öösel Eesti idapoolses osas vihma, sekka ka lörtsi. Päeval on sajuhooge harvem. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul +1..+6°C, õhtupoolikul algab jahedama õhu sissetung ja temperatuur langeb.

Laupäeval öösel liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta ning mõõduka tuulega. Päeval laieneb Skandinaaviast madalrõhulohk üle Läänemere. Kui see 60-ndast laiuskraadist lõuna poole kaldub ja Läti poole suundub, siis lisandub meile lörtsi ja lund. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -3..+2°C.

Pühapäevane ilm sõltub madalrõhuvööndi lähedusest. Kui see Eesti lõunapiiri taha kandub, siis ulatub üle Eesti tihedam sajuvöönd ning lisandub lund märkimisväärselt. Kui madalrõhulohk Eestist kaugemalt möödub, siis on sadu nõrk ja kohatine. Tuul pöördub idakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, päeval 0..-5°C.