Suve viimane kuu algas tegelikult tavapärasest jahedamalt. Ilmateenistuse andmetel oli augusti esimesel kümnel päeval õhutemperatuur normist kaks kuni neli kraadi madalam. Keskmiseks temperatuuriks oli nimelt 15,1 kraadi.

Eilse seisuga on selle kuu viimane kolmandik aga keskmiselt olnud 17,2-kraadise õhutemperatuuriga, mis on üle kahe kraadi enam kui augusti esimeses dekaadis.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluse osakonna juhataja Miina Krabbi sõnul on on 1961. aastast alates olnud augusti lõpp algusest soojem vaid seitsmel korral. "Ka selle aasta august tüürib selles suunas," ütles Krabbi Delfile.

Augusti lõppudest on seni olnud kõige soojem 1997. aastal mõõdetu, kui keskmiseks temperatuuriks oli 20,7 kraadi. Jahedaim augustikuu viimane dekaad oli aga 1993. aastal, kui keskmiseks temperatuuriks oli vaid 11,8 kraadi.

Augusti viimasesse kolmandikku kuuluva õhutemperatuuri päevarekord jääb aga 1972. aasta 21. kuupäevale, kui Võrus mõõdeti 32,1 kraadi. Praeguse augusti viimase kümnepäevaku 27,2-kraadine rekord mõõdeti eile Viljandis. Tänase päeva jooksul võib see veel muutuda, kuid homsest läheb Krabbi sõnul õhk jälle jahedamaks.

Kui võrrelda eelmise aasta väga sooja augusti esimest kümmet päeva tänavusega, siis temperatuur oli isegi viis kuni kaheksa kraadi madalam.

Eesti keskmine õhutemperatuur oli 15,1 kraadi, norm on aga 17,6 kraadi. Veel jahedam on viimase 78 aasta jooksul augusti esimene dekaad olnud vaid kuuel korral.