Ilmateenistuse vaatlusandmete kohaselt oli laupäeva hommikul kella 8 ajal Tallinnas 15,4, Tartus 17, Valgas 18, Narvas 17,8 ning Võrus isegi 19 kraadi külma.

Tallinnas ja selle lähiümbruses pakkus pakane aga täna ilusat vaatemängu ning rahvast see toas ei hoidnud. Paljud tulid külmast hoolimata välja kelgutama ja niisama ilma nautima.

Hea lugeja, saada meile foto või video pakasest või külma poolt korda saadetust oma kodukohas! Ootame materjali aadressile rahvahaal@delfi.ee.

Prognoosi kohaselt laieneb täna kõrgrõhkkond Venemaa põhjaalade kohalt jõulisemalt Eesti kohale ja selle serva mööda kandub idakaarest meile arktilist õhku ning külm muutub krõbedamaks. Õhutemperatuur on öösel -12..-17, hommikuks võib kohati ka paar kraadi madalamale langeda, päeval -7..-12°C. Ilm on sajuta ning mõõduka ida- ja kagutuulega.

Pühapäeval liigub Venemaalt väike madalrõhkkond üle Eesti Läänemere poole ja toob ka Eestisse lund. Tuul puhub öösel põhjakaarest, päeval pöördub lõunakaarde ning on puhanguti tugevam öösel saartel, õhtupoolikul aga mandril. Õhutemperatuur on öösel -8..-12, öö hakul Lõuna-Eestis veel paar-kolm kraadi madalam, hommikuks tõuseb, päeval on -4..-8°C.

Esmaspäeva öösel sajab eemalduva madalrõhkkonna järel veel lund ja kagutuul on tuntav. Päeva peale saju võimalus väheneb. Tuul nõrgeneb ja pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul kuni -8, mandri sisealadel -9..-14°C ja kui kohati taevas selgineb, siis langeb alla -15°C, päeval saartel ja läänerannikul -2..-6, mandri sisealadel -8..-12°C.

Teisipäev tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail võrdlemisi pilvise taevaga. Vahete-vahel sajab kerget lund. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel saartel ja looderannikul -5..-9, sisealadel -11..-15, Ida-Eestis võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval -7..-12, Ida-Eestis kuni -15°C.

Kolmapäeval jääb Eesti külma kõrgrõhkkonna servaalale. Mõnes kohas sajab kerget lund. Tuul puhub idakaarest. Õhutemperatuur on öösel -12..-18, selgema taeva all langeb -20°C-st madalmale, päeval -10..-15°C.

Neljapäeval on kõrgrõhkkond ikka mõjusam. Püsib külm talveilm ja laiguti pudeneb nõrka lund, aga tõhusat lumelisa see suusaradadele veel ei anna.

Talvise prognoosiga soovib ilmateenistus head uut aastat!