Teeilmakeskus teatas, et varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel soolamärjad või lumised. Kohati sajab lund, mille tõttu on nähtavus teedel piiratud. Lisati ka, et lähitundidel teeolud oluliselt ei muutu. Liikluses tasub seega olla ettevaatlik, eriti kui juba suverehvid alla pandud.

Lääne päästekeskus ütles oma teates, et hommikune lumevaip tõi kerge muige suule - kui muu ei aita ja inimesed teiste vigadest ei õpi, tuleb appi ilmataat. Jutt käib kulupõlengutest, mida viimastel päeval palju oli. "On lootust, et vähemalt täna kulupõlenguid päästjate tööpäeva ei lisandu. Nädalavahetuseks aga peaks ilm jällegi kevadiseks tagasi muutuma ning ilmselt hakatakse tegelema kevadiste aiatööde ja tehakse lõkkeid või grillitakse," märgitakse teates ja kutsutakse üles ettevaatlikkusele.

Kui sinulgi on toredaid pilte kevade ja talve kohtumisest, siis oled teretulnud neid meiega jagama aadressil rahvahaal@delfi.ee

Nüüd aga – nii veider kui see lumise ilma ajal ka pole, siis siin lähipäevade tarbeks meeldetuletus ohutu lõkke tegemiseks:

  • Enne lõkke tegemist veendu selle ohutus kauguses lähimate hoonete ja metsani. Ohutu vahemaa hooneteni on ühe meetrise lõkke puhul minimaalselt kaheksa meetrit. Suurem lõke peab olema vähemalt 15 meetri ja metsast 20 meetri kaugusel.
  • Lõkkeaseme ümbrus tuleb puhastada kuluheinast, kõige kindlam on, kui lõkke alus ümbritsetakse kivide või muldvalliga, et tuli mööda kuiva taimestiku edasi ei leviks.
  • Kindlasti jälgi ka tuule suunda ja kiirust. Lõket tohib teha, kui tuule kiirus on alla 5,4 meetri sekundis ja suund ei ole hoonetele. Samuti austage oma naabreid, kui ikka tuule suund on otse naabri majale või hoovi, siis tasub lõkke tegemine edasi lükata ja oodata soodsamat ilma.
  • Lõkke juures peab alati valmis olema ämber veega, survestatud aiakastmise voolik või tulekustuti ning lõket ei tohi jätta järelevalveta.
  • Kui lõketegemine lõpetatakse, tuleb põlemisjäägid üle valada veega või katta pinnasega. Selliselt tehes võime kindlad olla, et juhuslik tuuleiil ei puhu sädemeid lendu ja tuli ei paisu iseseisvalt suureks.