Võrdluseks: tänavusel jaanipäeval said türilased kannatada Eesti kõige külmemat jaaniilma - seal langes kraadiklaasi näit +11,7 kraadi peale. Kohe saabuv jõulueelne nädalavahetus tuleb ainult terake jahedam.

Riigi ilmateenistuse prognoosi järgi kohtuvad eeloleval laupäeval ja pühapäeval meie kohal mitu tsüklonit kõrgrõhuala servaga ja kahe rõhuala piirimail, Läänemere kohal on tugeva edelatuulega ilm, puhanguid on 15, rannikul 17, pühapäeval saartel ja põhjarannikul kuni 20 m/s. Vahetevahel sajab vihma. Õhutemperatuur on öösiti +2 kuni +6, päeval +5 kuni +10 kraadi.

Kui aga piiluda minevikku, siis tuleb välja, et oleme samal ajal näinud väga teistsugust ilma. Kõige krõbedama 20. detsembri maksimumtemperatuuriga, paistab silma 2012. aasta, kui kõige suurem soe, mida saada oli võimalik, oli -11,1-kraadine külm. Samal päeval mõõdeti miinimumiks -15,9 kraadi ja keskmiseks -13,9.

Külmematest aastatest paistavad silma ka aastad 2009 ja 2010 - siis mõõdeti keskmiseks vähemalt -10 kraadi.

Nii sooja ilma nagu tänavu, pole viimase aastakümne 20. detsembril nähtud. Soojemad olid eelmine ja üle-eelmine ning 2007. aasta.