AccuWeather lubab üpris vihmast juunikuu jätku 14 ja 26 kraadi vahele jäävate temperatuuridega. Ilm on peamiselt kas pilvine või vihmane ja kohati lubatakse ka äikest. Kuni jaanipäevani lubatakse hoovihmadega pilvist ilma, mille temperatuurid jäävad laias laastus 20 kraadi ringi. Jaanipäeva ilm jääb 18 ja 21 kraadi vahele, olles peamiselt pilves ja/või hoovihmadega.

Pärast jaanipäeva midagi oluliselt ei muutu. Vihmased ilmad jätkuvad, kuigi temperatuurid tõusevad paari kraadi võrra ning kohati tuleb ka päike välja. Juuni lõpp toob Lõuna-Eestis kuni 26-kraadise soojuse, kuid Lääne-Eestis ei ületa õhutemperatuur 24 kraadi ning saartel 18 kraadi.

Juuni:

Tallinn

Tartu

Pärnu

Viljandi

Võru

Kuressaare

Juuli tõotab tulla soojem, kuid paraku ei ületa temperatuurid 25 kraadi piiri. Pilvisust on vähem ja päikest on rohkem kui juunis, aga see-eest esineb üpris palju äikest. Temperatuurid jäävad 19 ja 25 kraadi vahele ning peamiselt paistab esinevat 23 ja 24 kraadist soojust. Korralikku rannailma silmapiiril ei paista. 

Juuli:

Tallinn

Tartu

Pärnu

Viljandi

Võru

Kuressaare

Gismeteo prognoosid on juuni osas veelgi tagasihoidlikumad, kus temperatuurid ei ületa isegi 23 kraadi ning jäävad enamjaolt 20 kraadi ringi. Ka nende ennustuse järgi peaaegu kogu aeg sajab, aga tuleb ka äikest. Jaanipäev tuleb vene sünoptikute ennustusel eriti nutune, kus temperatuur jääb peamiselt 19 kraadi ringi ning muudkui kallab.

Juuli temperatuuridega on nad heldemad, lubades kuni 30 kraadi sooja Lõuna-Eestis, kuid valdavalt jäävad temperatuurid siiski 20 ringi, ületades harva 21 kraadi. Tallinnasse ei lubata isegi 20-kraadist soojust.  

Tallinn

 

Tartu

Pärnu

Viljandi

Võru

Kuressaare

Isegi, kui suvi ei tundu hetkel tulevat just kõige paremate killast, siis pikemaid ennustusi tuleks alati võtta mõningase skeptilisusega. Ilm võib alati muutuda. Vähemalt paistab jaanipäev siiski rohkem suve nägu olevat kui mullu, mil juunis sadas lausa lund.