Täna avati Pirita rannahooaeg ning rahvusvahelise keskkonnakaitsepäeva puhul heisati Pirita ja Pikakari supelrandades rahvusvaheline kvaliteedi ökomärk „Sinilipp“. Tallinna kaht supelranda tunnustab rahvusvaheline keskkonnahariduse fond FEE kvaliteedimärgiga juba neljandat aastat järjest. Pärast pikka vaheaega heisatakse tänavu sinilipp ka väljaspool Tallinna – Pärnu rannas.

Pidulikust lipuheiskamise tseremooniast võtasid osa nii abilinnapea Kalle Klandorf, Pirita linnaosa vanem Tõnis Möldre, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid kui ka ökomärgise „Sinilipp“ programmi Eesti koordinaator, Eesti Looduskaitse Seltsi juhatuse liige Juhan Telgmaa.

2017. aastal heisatakse „Sinilipp“ 37 riigis enam kui 4200 supelrannas ja väikesadamas üle maailma. Eestis taastati võimalus sinilipp taotleda 2014. aastal Tallinna linna ja Eesti Looduskaitse Seltsi koostöö raames. Tallinnas koordineerivad randade keskkonnateadlikumat haldamist Pirita ja Põhja-Tallinna linnaosavalitsused ja Tallinna keskkonnaamet.

* Törts sarkasmi ja ... on ainult valed rõivad. Pealegi pole see veel midagi: reedel avati rannahooaeg 20 Eesti rannas ning sel päeval sadas rahet ja lörtsi.