Eesti ilmateenistuse märtsi ennustus lubab kevadkuuks normilähedast või sellest kõrgemat õhutemperatuuri. Märtsi keskmine õhutemperatuuri norm ehk aastate keskmine temperatuur on -2,2 kuni 0,2 kraadi.

Märtsi ilm tuleb muutlik. Lühiajalised külmalained on võimalikud igas dekaadis. Sademeid on normi piires ja peamiselt kuu esimeses pooles (norm 28 kuni 44 mm).

Kuu algul määravad ilma järjestikused tsüklonid, mis liiguvad Atlandilt kirdesse, hiljem Lääne-Euroopasse. Püsivas edelavoolus liiguvad üle Baltimaade madalrõhulohud või osatsüklonid. Sajud on peamiselt vihma ja lörtsina.

Esimene külmenemine võib tulla juhul, kui tsüklonite tee tõkestab Grööni merelt Skandinaaviale suunduv kõrgrõhuala ja selle kagu-lõunaserv laieneb Eesti kohale. Peaaegu samalaadne külmenemine võib toimuda kuu teisel poolel ning ka kuu viimases kolmandikus.

Kõrgrõhualad liiguvad edasi Venemaale ja nende lääneservas pöördub õhuvool uuesti lõunasse ja kagusse ning siis on oodata soojemat ja kuivemat õhumassi sisemaalt ja ajutist õhutemperatuuri tõusu +10 kraadi lähedale.