Juba eile hommikul kell 9 oli Tõrvas ligi 24 kraadi sooja. Tõsi küll, Lääne-Eestis Dirhamis ja Rohuneemes oli samal ajal veel üksnes 9 soojakraadi.

Seejärel hakkas õhusooja tund-tunnilt juurde tulema ja päeva kõige kõrgem temperatuur mõõdeti kell kaks Tõlliste jaamas Valgamaal, kus õhusooja oli 28,4 kraadi. Kasaris mõõdeti 27,2 soojakraadi, Nurmes 27, Tõrvas 26,9, Tahevas ja Valgas 26,3 kraadi. Dirhamis kerkis temperatuurinäidik päeva kõige soojemal ajal napilt üle 16 kraadi, Rohuneemes tuli ära ka pea 19 kraadi sooja.

Võrus ja Pärnus tõusis õhutemperatuur päeva jooksul 25, Tartus 23,6, Tallinnas 21,1, Kuressaare lähedal 20,4 ja Narvas 18 kraadini.

Kõige jahedam oli merele avatud rannikul, täpsemalt Vilsandil, Hiiumaal Ristnas ja Lääne-Eestis Virtsus, kus oli kohati kaks korda vähem sooja kui mõnes soojemas paigas Eestis, kuid ka neis kõige jahedamates ametlikes jaamades tuli päeva peale siiski 17 soojakraadi ära.

Kokkuvõttes oli eile tõeliselt mõnus ja soe ilm, mis loodetavasti jätkub ka täna, kuigi sama suurt õhusooja pole prognoosi järgi oodata (ilmateenistuse andmetel on täna sisemaal 17–19 kraadi sooja). Kui aga keegi juba ujuma minemisele mõtleb, siis selleks on vast vara – kui talisuplejad välja arvata –, sest merevee temperatuur jääb praegu kõigest 7 ja 12 soojakraadi vahele.

Lähipäevade ilmaprognoos: tuleb tuult ja vihma, seejärel taas ilusat ilma

Eelseisev öö tuleb riigi ilmateenistuse reedese nädalaprognoosi järgi rahulik ja selge taevaga ning jahe, õhus langeb temperatuur 3 kuni 8, maapinna lähedal 0 kraadi ümbrusse. Homme lisandub päeva peale pilvi ja kohati sajab hoovihma. Puhub läänekaare tuul 3-5, Soome lahel tugevneb kuni 9, õhtul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 16 kuni 20 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi.

Teisipäeva öösel on üksikuid vihmasabinaid, päeval sajab hoovihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul, tugevamaid puhanguid võib teha Soome lahe ääres. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 14 kuni 18 kraadi, meremõjuga rannikul ja ka sajupilvede all kuni 12 kraadi.

Kolmapäeval tugevneb kõrgrõhkkond. Taevas selgineb ja ilm on sajuta. Tuul nõrgeneb ja pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, maapinna lähedal on öökülmaoht, päeval 15 kuni 20 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi.

Neljapäeval kõrgrõhkkond nõrgeneb, aga ulatub vööndina ikka üle Eesti ja ilm on sajuta. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 7, maapinna lähedal langeb 0 kraadi ümbrusse, päeval tõuseb 18 kuni 21 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadini.

Reedel läheneb lõuna poolt madalrõhkkond. On veel vara öelda, kas ja kui kaugele sadu jõuab. Kirde- ja põhjatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 7, maapinna lähedal ei ole välistatud langus alla 0 kraadi, päeval 15 kuni 20 kraadi, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi sooja.

Ilmaportaal Gismeteo.ru prognoosib lähinädalateks Tallinna mitmekesist ilma: