Lähipäevade ilm on väga jahe. Öösiti langeb õhutemperatuur alla nulli ning päeval tõuseb vaid napilt üle null kraadi. Kuna teed muutuvad libedaks, sest peavad liiklejad olema ettevaatlikud.

Reede öö hakul liigub äge madalrõhkkond Eesti kagupiiri tagant edasi kirdesse ja selle intensiivsed sajuhood ulatuvad Kagu-Eestisse ja Peipsi ümbrusse. Tuul pöördub loodesse ja tugevneb eelkõige Lääne-Eesti saartel ja rannikul, pärast keskööd tõusevad puhangud 22-25 m/s. Pole välistatud, et intensiivne külma juurdevool võib hommikul puhangud kuni 30 m/s tõsta. Õhutemperatuuron sisemaal 0 kuni -3, rannikul kuni +2 kraadi. Päeval tuleb sajuhooge lisaks. Tuul tugevneb ka sisemaal, puhangud tõusevad 18, võimalik et ka 20 m/s. Õhutemperatuur tõuseb null kraadi ümbrusse, rannikul kuni +3 kraadini.

Laupäeval püsib Eesti madalrõhkkonna mõjusfääris. Sajud tulevad enamasti lume ja lörtsina, päeva peale jäävad sajuhood harvemaks. Puhub tugev lääne- ja edelatuul, õhtu poole tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur öösel 0 kuni -5, selgineva taeva all võib veel paar kraadi madalamale langeda, päeval 0 kuni +4 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkonna mõju nõrgeneb ja kõrgrõhuvöönd tugevneb. Sajuhooge on vähem, võimalus on suurem rannikualadel. Tuul vaibub. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal -2 kuni -8 kraadini, päeval tõuseb 0 kuni +4 kraadini.

Esmaspäeval taandub kõrgrõhuhari ida poole. Norra lõunaossa jõuab äge madalrõhkkond, mis päeva jooksul üle Skandinaavia kirdesse liigub. Paksemaid pilvi võib eelkõige Saaremaale ja Hiiumaale jõuda ning sadu tuleb enamasti vihmana. Edelatuul paisub tugevaks. Õhutemperatuur on öösel sisemaal -1 kuni -7, meretuulega rannikul kuni +4 kraadi, päeval 0 kuni +5, Lääne-Eestis kuni +7 kraadi.

Teisipäeval jääb Eesti läänepoolse madalrõhkkonna ja Venemaal püsiva kõrgrõhkkonna piirimaile. Võib kohati sadada ja sadu on kas lume ja lörtsina, saartel vihmana. Tugev edelatuul päevaks nõrgeneb ja pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on öösel -2..-8, saartel ja läänerannikul 0..+4, päeval 0..+2, saartel kuni +5°C.

Kolmapäeval liigub üle Eesti madalrõhulohk ja toob soojema õhumassi. Võib sadada nii lund kui lörtsi, päeval enam vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul, päeval läheb tuul tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni -6, saartel ja läänerannikul 0 kuni +5, päeval +2 kuni +7 kraadi.

Neljapäeval tugevneb idapoolne kõrgrõhkkond ja ilm on suurema sajuta. Skandinaaviasse aga laieneb madalrõhkkond ja kahe erineva rõhkkonna piirimail tugevneb kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, saartel ja läänerannikul kuni +7, päeval +3 kuni +8 kraadi.