Eesti kohale saabunud pööris püsib veel oma 24 tundi ja liigub nüüd juba taas Läänemere poole tagasi. Lumeuputus jääb seekord ilmselt tulemata, sest põhja poolt tulnud arktiline õhk on kuiv ning ka lõuna poolt liikuma pääsenud soe pole nii soe, kui näiteks lumetorm Monika ajal, mil Palermos mõõdeti 9. detsembril 2010 sooja 26 kraadi ja põhja poolt oli Skandinaavialt laskumas -22 kraadi.

Põhjast saabunud külm õhk pole veel ka nii külm, et võiks meil pakast pakkuda. Selgimiste korral langeb nädalavahetusel õhutemperatuur sisemaal -15 kraadi ligi ja üksikutes kohtades veel madalamale. Pärast madalrõhuala täitumist saabub tõenäoliselt talvine rahuaeg.

Kui uskuda aga Euroopa ilmakeskuse nelja nädala arvutusi, siis pole normilähedast õhutemperatuuri enam jaanuaris tulemas ja kuu võib neil arvutustel kujuneda paar kraadi keskmisest madalama õhutemperatuuri fooniga.

Külma talveilma püsimist meie laiuskraadil kinnitab ka NAO indeksi negatiivsete väärtuste prognoos järgmiseks kaheks nädalaks, see tähendab, et Atlandilt sooja kandvate tsüklonite ahel katkeb ja külm õhk polaarjoone tagant saab võimaluse lähemale hiilida.

Reede öösel on meil aga pilves ilm, sajab lund ja tuiskab. Puhub kirdetuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 20-23 m/s. Õhutemperatuur on -3..-9°C. Päeval on ilm samuti pilves selgimistega. Hommikupoolikul sajab mitmel pool enamasti vähest lund ja tuiskab, pealelõunal on sadu kohatine. Puhub kirdetuul 5-10, puhanguti 14, saartel ja rannikul 9-15, puhanguti 20-24 m/s, õhtuks tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on -3..-9°C.

Laupäeval pilves selgimistega ilm jätkub ning kohati sajab vähest lund. Puhub kirde-ja idatuul 5-10, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on -8..-13, kohati -16°C. Päeval vähene lumesadu jätkub ning puhub kirde- ja idatuul 5-10, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s, päeva jooksul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -8..-13, kohati -16°C.

Pühapäeva öösel puhub idakaare tuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on -10..-16, kohati -19°C. Päeval on siis vahelduva pilvisusega ja olulise sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on -8..-13, kohati -15°C.

Uus nädala algab samuti vahelduva pilvisusega ja olulise sajuta. Esmaspäeval puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on -10..-16, kohati -19°C. Päeval vahelduva pilvisusega ja olulise sajuta ilm jätkub ning puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Õhutemperatuur on -8..-13°C.