"Eilne ilm muidugi kõige parem ei olnud, kuid seda juhtub ka harva, et lausa ladinal sajab. Tavaline on väike vihmahoog, mis üle läheb, nüüd jäi õhtuks vihm üle vaid Lõuna-Eestis. Põhja pool oli ilm ikka väga halb," ütles EMHI valvesünoptik Delfile.

Mis puudutab temperatuuri, siis nii Tallinnas kui ka Tartus jäi see 1,5 kraadi alla keskmise. Jaanilaupäevale eelnenud öö oli ilmajaama andmetel küll üsna soe, kuid päeval oli kogu Eesti paksult pilves ja see langetas keskmise temperatuuri normist allapoole.

"Jaaniööga võib täitsa rahul olla, on külmemaidki öid olnud, kui temperatuur langeb 2-3 kraadini. Kui eilne päev oleks olnud veidi soojem, oleks viimase 24 tunni õhusoe täitsa normis olnud," öeldi ilmajaamast.

Kõige jahedam jaanipäev oli 1982. aastal, mil Tallinnas mõõdeti miinimumtemperatuuriks öösel 2,8 kraadi. ka Narvas ja Tartus oli samal aastal kõige külmem öö.

Narvas mõõdeti aga ka üks hiljutisi kõige soojemaid jaanilaupäevi - 2000.aastal 28,7 kraadi. "Tihti on nii, et ida poolt tuleb soe õhumass, mis Ida-Eestist kaugemale ei jõua," öeldi ilmajaamast.

Sajuta jaanilaupäevad olid Eestis aastatel 1970, 1975, 1979 ja 1989. Eelmisel, 2011. aastal aastal möödus öö vastu 24. juunit sademeteta, kuid päeval sadas. Õhusooja oli vaid veidi enam kui sel aastal - maksimumtemperatuur oli 18-22 kraadi, öösel oli 9-13 kraadi.