Sünoptiku sõnul ei saa EMHI kommenteerida USA ilmaportaali masendavat prognoosi, mille kohaselt on kuni poole augustini Eestis oodata enamjagu vihmast ilma. "Nii pikka prognoosi, kuu aega ette, me niiviisi jooksvalt ei tee, sest me kasutame statistilist meetodit."

Juulikuu kohta on ette antud temperatuuri normipiir ja sajuoht. Tallinnas on pikaajalise statistilise keskmise põhjal temperatuur 16,6 ja Tartus 16,9 kraadi, selgitas ta.


„Nädal aega pole olulist ilma paranemist näha," ütles ta. „Ülekaalus on madalrõhkkonnad. Üsna pilvine ja vähemalt praegu ei ole päevitamisilma näha.“

„Tuul on kõige muutlikum ilmaelement. Aga järjestikuste tsüklonite korral nagu praegu on tõenäolisem, et on kogu aeg tuuline. Aga see on ikkagi suvetuul, mitte mingisugune torm. Torm võib sattuda siis, kui äikesetorm üle käib. Keskmine tuule kiirus tõotab tulla 4 kuni 9 meetrit sekundis. Kui on külm ilm, siis on sellest piisavalt, et jahedust tunda,“ rääkis sünoptik.

Sünoptiku sõnul on juulis vahel oodata ka selgemaid päevi. "Praegu on Tallinna külje all vihmapilv, aga mõnes kohas on isegi päikest näha. Samal ajal on üle Eesti rünksajupilvi üle puistatud nagu kirju tedremuna. Niisugune muutlik hakkabki see ilm olema.“