Oktoobrikuu keskmiseks õhutemperatuuriks oli 5,9 kraadi, mis on 0,8 kraadi võrra normist madalam. Paljuaastane keskmine on olnud 6,7 soojakraadi.

Õhutemperatuuri maksimumiks registreeriti 2. oktoobril Kundas 17,7 soojakraadi. Oktoobrikuu külmarekord läheb Valka, kus 29. oktoobril oli -8,8 kraadi.

Möödunud kuu Eesti keskmine sajuhulk oli 11 millimeetrit, mis on vaid kõigest 15 oodatud sademetehulgast. Võrdluseks on toodud paljuaastane keskmine, milleks on 74 millimeetrit.

Keskmisele sademetehulgale jäi märgatavalt alla isegi oktoobrikuu maksimaalne mõõdetud sademete hulk: 17 millimeetrit Pärnumaal.

Oktoober hiilgas aga erakordselt päikeselisusega. Eesti keskmisena oli päikesepaistet 135 tundi, mis on 156 protsenti normist (paljuaastane keskmine on 87 tundi).

Novembri algus tuleb soe

Alanud novembri esimene nädal toob meile samuti sooja ning öised soojakraadid ei erine märkimisväärselt päevasest temperatuurist.

Hingede öö tuleb kõrgrõhkkonna põhjaservas sajuta. Päeval suureneb kohati vähese vihma võimalus 50-75 protsendi lähedale ja seda üle Soome liikuva madalrõhulohu mõjul. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, vaid rannikul ulatuvad puhangud aeg-ajalt kuni 14 meetrit sekundis. Õhutemperatuur öösel 3 kuni 8, päeval 9 kuni 12 soojakraadi.

Kolmapäeval eemaldub üle Skandinaavia põhjatipu liikuv madalrõhkkond itta ja selle serva mööda liikuv pilvevöönd võib meile nõrka vihma poetada (vihma võimalus 50 protsendi lähedal). Puhub nõrk edela- ja läänetuul.Õhutemperatuur öösel 3 kuni 8, päeval 6 kuni 11 kradi.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta. Tuul on enamasti nõrk, öösel valdavalt läänekaarest, päeval pöördub lõunakaarde. Öö on selgem ja õhutemperatuur langeb -1..+4, rannikul kuni +7 kraadini, päevased soojakraadid jäävad vahemikku 4 kuni 9.

Reedel suureneb Skandinaaviast madalrõhkkonna mõju. Ilm muutub pilvisemaks. Vihma võimalus on suur eelkõige saartel. On oodata nõrkasid tuuleiile. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +7, päeval 6 kuni 10 kraadi.

Laupäeval laieneb madalrõhkkond üle Skandinaavia mägede ja selles tekib uus osatsüklon. Öösel pilved tihenevad, kuid vihm on veel nõrk ja kohatine. Õhutemperatuur öösel +3 kuni +8°C. Päeva peale keeris ägeneb ning jätkab teed üle Lõuna-Soome ida-kagu suunas. Meil muutub vihmasadu tihedamaks. Lõuna- ja edelatuul paisub tugevaks, õhtul pöördub saartel läände ja loodesse. Õhutemperatuur on 6 kuni 10 soojakraadi.

Pühapäeva öösel eemaldub keeris Venemaale ja sadu lakkab. Öö hakul puhub tugev puhanguline loodetuul, hommikuks tuul nõrgeneb. Päeval läheneb Skandinaaviast juba uus äge madalrõhkkond ja selle vihmapilved võivad õhtuks üle mere jõuda. Tuul pöördub edelasse ja lõunasse ning paisub uuesti tugevaks. Õhutemperatuur on öösel +4 kuni +8, päeval 5 kuni 10 soojakraadi.

Pühapäeva öösel eemaldub keeris Venemaale ja sadu lakkab. Öö hakul puhub tugev puhanguline loodetuul, hommikuks tuul nõrgeneb. Päeval läheneb Skandinaaviast juba uus äge madalrõhkkond ja selle vihmapilved võivad õhtuks üle mere jõuda. Tuul pöördub edelasse ja lõunasse ning paisub uuesti tugevaks. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 5 kuni 10 kraadi piires.

Esmaspäeva ööga liigub madalrõhkkond üle Läänemere kagusse ning selle trajektoor vajab nädala vältel täpsustamist. Tänase prognoospildi kohaselt möödub keeris Eesti vahetust lähedusest ning sellest tulenevalt muutub kiiresti tuule suund ja kiirus. Öine õhutemperatuur jääb vahemikku +3 kuni +8 kraadi, päeval on soojakraade 5 kuni 9.