Öö vastu laupäeva püsib kõrgrõhuharja mõjul rahulik, sajuta ja külm. Õhutemperatuur on -2 kuni -8 kraadi, vaid saarte rannikul on null kraadi lähedane.

Päevaks läheneb madalrõhulohk. Lisandub pilvi ja siin-seal sajab veidi lund ja lörtsi. Edela- ja läänetuul pisut tugevneb. Õhutemperatuur on 0 kui -3, saartel kuni +2 kraadi.

Ilm muutub kiiresti

Pühapäeva jooksul muutub ilm väga kiiresti. Öö hakul sajupilved eemalduvad. Loodetuul üürikeseks vaibub. Õhutemperatuur on sisemaal 0 kuni -4, saartel ja läänerannikul kuni +3°C.

Hommikuks jõuab Skandinaaviasse uus väga aktiivne madalrõhkkond ja laieneb Läänemere äärde. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb. Päevaks liigub tsüklon Soome. Alates Loode-Eestist hakkab lund ja lörtsi sadama ning sadu levib kiiresti üle Eesti.

Edela- ja läänetuul on tugev, õhtu poole pöördub saartel loodesse ja paisub tormiks, puhangud tõusevad kuni 29 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +3, saartel kuni +5°C.

Esmaspäeval jätkab madalrõhkkond liikumist üle Karjala Kesk-Venemaale ja selle lääneservas on öine ilm lume- ja lörtsihoogudega ning väga tugeva loodetuulega, puhanguid on sisemaal kuni 20, rannikul üle 25 m/s.

Päeva peale saju võimalus väheneb ja loodetuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öö hakul veel üle null kraadi, hommikuks langeb -4 kuni +1 kraadini ja püsib ka päeval nendes piirides.

Sajab vihma ja tuul ei vaibu

Teisipäeva öö hakul kõrgrõhuhari eemaldub. Idapoolsetes maakondades on õhutemperatuur 0 kuni -5 kraadi. Läänepoolstes maakondades aga tõuseb juba üle 0°C, sest Skandinaavia põhjatipule läheneb uus aktiivne madalrõhkkond ning laieneb üle Läänemere. Edelatuul tugevneb ja läheb pilvisemaks. Hakkab sadama lund ja lörtsi. Lääne-Eestis läheb sadu kiiresti üle vihmaks. Päeval tulevad sajuhood üle Eesti juba vihmana. Õhutemperatuur tõuseb +3 kuni +7 kraadini.

Kolmapäeval jääme madalrõhkkonna lõunaserva. Öösel sajab siin-seal ja enamasti vihma, pole välistatud ka lörts. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Päeval on sajuhooge harvem. Tuul pöördub läände ja loodesse ning jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1 kuni +4 kraadi.

Neljapäeval püsib Põhja-Euroopa kohal tugev läänevool. Üks madalrõhkkond alles eemaldub, päeval jõuab uus juba Skandinaaviasse. Edela- ja läänetuul vaibuda ei jõuagi. Sajuhooge on öö hakul vähe. Pilved tihenevad uuesti hommikuks ja neist tuleb siis nii lörtsi kui vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1 kuni +4 kraadi.

Reedel jõuab Läänemere äärde uus ja väga aktiivne madalrõhkkond. Toob kaasa tiheda lörtsisaju. Lõuna- ja edelatuul paisub tõenäoliselt väga tugevaks. Õhutemperatuur varieerub ööpäeva vältel -3 kuni +3 kraadi vahel.