Varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel enamasti soolaniisked või -märjad, kuid ka suurematel teedel on veel jäiseid või härmas lõike. Teedel teostatakse libeduse tõrjet. Väiksematel teedel tuleb olla eriti tähelepanelik kiilasjää suhtes!

Päeval laieneb üle Läänemere uue madalrõhkkonna serv. Tänastel andemetel tihe sadu veel ei jõua, kuid pärastlõunal sajab Lääne-Eestis tõenäoliselt nõrka lund ja lörtsi. Puhub tugev kagutuul, sisemaal on puhanguid 12, saartel 15 m/s, hilisõhtul võib tuul tugevneda. Õhutemperatuur nullist kahe külmakraadini, kagutuulele avatud rannikul jääb üle temperatuur veidi üle null kraadi.

Uue aasta esimene päev toob ilmamuutuse - taas jõuab sadu ja seejärel soojem õhumass, mis muudab teed libedaks ja liiklusolud keeruliseks! Stockholmi lähistele suundub madalrõhkkond ja selle lohk liigub Eesti kohale. Uusaasta ööl laieneb lumesadu üle Eesti ja muutub tihedaks, Lääne-Eestis läheb üle lörtsiks, sekka võib ka vihma tulla. Puhub tugev kagutuul, pärast keskööd pöördub saartel ja läänerannikul edelasse. Õhutemperatuur on öö hakul nullist nelja külmakraadini, saartel ja läänerannikul tõuseb ühest soojakraadist nelja kraadini, pärast keskööd tõuseb ka ida pool nulli lähedale.

Hommikul tibab Lääne-Eestis nõrka vihma, idapoolsetes maakondades lörtsi, Virumaal veel lund. Päeval on üksikuid vihma- ja lörtsihooge, kuid õhtul muutub sadu uuesti laialdasemaks. Lõuna- ja edelatuul on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur jääb kahe ja viie soojakraadi vahele.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes: vali libedatele teeoludele vastav sõidukiirus. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole kohustuslik!