Täna Läänemerelt Eesti kohale liikuv madalrõhulohk toob kaasa tiheda sajuala ja pehmema õhumassi. Õhutemperatuur tõuseb ning saartel ja läänerannikul võib tulla ka lörtsi ja vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul 4 kuni 10, rannikualadel puhanguti kuni 14 meetrit sekundis, pärastlõunal pöördub tuul alates saartest läände ja loodesse ning nõrgeneb. Termomeetrinäidud kerkivad Lääne-Eestis õhtuks -2 kuni +2, Ida-Eestis -2 kuni -8 kraadi piiresse, suureneb jäiteoht ning paiguti tekib udu.

Esmaspäeva öö ja hommik on madalrõhuvööndi mõjul lumesajuga, saartel võib ka lörtsi tulla ja on libeduseoht. Päeval saju võimalus väheneb. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur ööpäeva jooksul Lääne-Eestis -1 kuni -6, Kesk- ja Ida-Eestis -5 kuni -10 kraadi.

Teisipäeval liigub Norra merele uus madalrõhkkond ja selle serva mööda kandub soojem ja niiskem õhumass Läänemere äärde. Lumena algav sadu läheb saartel üle lörtsiks ja vihmaks, päeva peale muutub sadu vesiseks ka mandril, on jäiteoht. Tuul paisub võrdlemisi tugevaks, puhub lõunast ja edelast, pärastlõunal pöördub järk-järgult läände. Õhutemperatuur öö hakul Lääne-Eestis -2 kuni -7, Kesk- ja Ida-Eestis -9 kuni -14, pärast keskööd tõuseb, päeval Lääne-Eestis 0 kuni +3, Kesk- ja Ida-Eestis kuni -3 kraadini, õhtul tõuseb nulli ümbrusse.

Kolmapäeva öösel liigub üle Eesti väike kõrgrõhuhari. Saju võimalus on väiksem ja läänekaare tuul on mõõdukas. Päeval jõuab üle Läänemere järgmine madalrõhulohk, toob lörtsisaju, päeva peale saartele ja õhtul ka mandrile vihma. Libeduseoht püsib. Lõuna- ja edelatuul uuesti tugevneb. Õhutemperatuur öösel -2 kuni +3, päeval 0 kuni +3 kraadi.

Neljapäeval jõuab Läänemere õhuruumi uus osatsüklon, tõstab lähenemisel tugevaks edelatuule, eemaldumisel loodetuule. Tänaste prognoosarvutuste kohaselt kulgeb madalrõhkkonna teekond üle Eesti või Eestist põhja poolt. Sel juhul toob meile sooja õhumassi, lörtsi- ja vihmasaju ning hoiab õhutemperatuuri plusspoolel.

Reedel võib lahkuva madalrõhkkonna järel meile üürikeseks veidi jahedam õhumass jõuda ja ööks õhutemperatuuri veidi alla nulli kraadi langetada, päeval jääb õhutemperatuur samuti nullkraadi ümbrusesse. Kohati võib lund ja lörtsi sadada.

Oled ka täna õhtul teel? Kuidas liiklusolud on? Kirjuta selle loo kommentaariumisse või aadressile rahvahaal@delfi.ee ! Samale aadressile on oodatud ka fotod ja videod!