The Weather Channeli andmetel on Iraagis kuulutatud välja neljapäevast saadik puhkus, mille käigus soovitatakse inimestel siseruumidesse jääda ning ohtralt vett tarbida.

Kuumuse eest varjumine ning hüdreerituks jäämine pole aga kõigile sealsetele inimestele kindlasti võimalik, sest paljud on pagenud oma kodudest sõja ja vägivalla eest. Iraagis ja selle ümbruses on üle 14 miljoni inimese konflikti tõttu ümber asustatud. Samuti on suured probleemid eletri- ja veevarustusega, mis muudab kuumalaine eriti laastavaks. Lõuna Iraagis, Basra linnas on toimunud juba vägivaldsed meeleavaldused parema eletriteenuse saamiseks ning selle käigus on hukkunud ka esimene inimene. Linnas on valitsenud üle 40 kraadised temperatuurid juba 28 päeva.

Üle 30 kraadise veetemperatuuriga Pärsia laht väljastab massiivselt veeauru ning mere pooolt puhuv niiske tuul muudab palavuse veelgi põrgulikumaks. Just taoline meretuul tõi neljapäeval Iraani lõunaosas paiknevasse Bandar-e Mahshahri linna üle 70 kraadise tunnetatava kuumuse. Reedel raporteeriti samas linnas tunnetatava kuumusena 73 kraadi!

Paljud regiooni jõukamad inimesed on oma luksusautode ja teenritega kuumuse eest Euroopasse puhkusele reisinud. Näiteks Saudi-Araabia kuningas Salman on reisinud koos sadatesse ulatuva delegatsiooniga Lõuna-Prantsusmaale. Samal ajal on Saudi-Araabia, Araabia Ühendemiraadid ja Quatar vaestematele tööinimestele kehtestanud keskpäevased puhkepausid, kuid enamus peavad neist siiski suurem osa päevast kuumuse ja päikese käes töötama ning reisima tööle ja tagasi bussides, kus pole konditsioneeri.