Linnud ise on ilusad ja isegi kui nende lahkumisplaanide peale läheb meel kurvaks, võib kindlasti lubada, et nad tulevad tagasi. Ilm on aga selline nagu ta on, Eesti kohal püsib vihm ja sooja ei ole palju üle kümne kraadi, aimab EMHI.

Täna ööseks jääb Eesti kaugeneva madalrõhuala lõunaserva ja vihmahooge on Põhja-Eestis vähem. Samal ajal jõuab uus kiire tsüklon Lõuna-Inglismaalt hommikuks Läti kohale ja suundub edasi itta. Mitmel pool sajab hoovihma ja tugevamad sajuhood on ennelõunal Lõuna-Eestis. Puhub edela-, päeval ka läänetuul 3-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on öösel 4..10, päeval 9..12°C.

Homme läheneb Bothnia lahtelt Eestile madalrõhkkond, mis esmaspäevaks jääb Soome lahele ning teisipäeval liigub aeglaselt üle Eesti lõunasse.

Pühapäeva öösel sajab kohati, päeval mitmel pool hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 5-11, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on öösel 3..9, rannikul kuni 12, päeval 10..13°C.

Esmaspäev on pilves ja vihmane. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul, saartel ja hommikul ka rannikul tugevneb loodetuul puhanguti 14 m/s. Sooja on öösel 3..9, päeval 8..11°C.

Teisipäeval sajab öösel kohati hoovihma, päev on aga vihmane. Puhub nõrk, rannikul mõõdukas läänekaare tuul. Sooja on õhutemperatuur +2..+8, päeval 8..10°C.

Kolmapäeval tugevneb Läänemerel kõrgrõhuhari, samas kui Peipsi tagant liigub madalrõhuala põhja suunas. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub mõõdukas loodetuul. Öine õhutemperatuur on 0..+7°C, päeval on sooja 8..10°C.

Neljapäeval ja reedel on Eesti kohal kuivemat ilma (kohati sajab hoovihma) lubav kõrgrõhuhari, ja loodetavasti ei jõua läänepoolne tsüklon enne õhtut oma vihmaga kohale. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, mis reede õhtul pöördub läheneva madalrõhuala ootuses kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösiti +1..+7, päeval sooja 8..10, reedel paari kraadi võrra enam.