Homme püsib kõrgrõhuala Läänemere ümbruses. Ilm on sajuta ja tuul nõrk, kuid puhub põhjast ja kirdest. Jahedamas õhumassis langeb õhutemperatuur selgel ööl sisemaal 5 kuni 10 kraadi ümbrusse, rannikul on sooja kuni 14 kraadi. Päikeselisel päeval tõusevad temperatuurid 19 kuni 24 kraadini, vahendab ilmateenistus.

Pühapäeval ja esmaspäeval kindlustub uus kõrgrõhuala Barentsi mere ja Koola poolsaare kohal ning selle kõrgrõhuala lõunaservas hakkab meie poole liikuma jahedam õhk. Kirde- ja idatuul tugevneb veidi ja lisab jaheduse tunnet. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 11,rannikul kuni 14 kraadi, päeval 17 on 22 kraadi.

Teisipäeval (18.08.) ja kolmapäeval (19.08.) laieneb kõrgrõhuala kese Valge mere lähedusest Soome kohale ja ka vahetult Eesti peale. Idakaare tuul nõrgeneb. Saju võimalus on väike. Öö püsib jahe , kuid päikesepaisteline päev kujuneb pikkamööda taas soojemaks ning jääb 18 kuni 24 kraadi piiresse.

Neljapäeval ja reedel on uute arvutuste põhjal kõrgrõhuala kese Eesti kohal või Läänemerel. Tuul on nõrk. Ööd on selge taeva all jahedad, kuid päevasoojus võib mõnes kohas taas 25 kraadini küündida.