18.12.19 päeval tugevneb kiiresti lõuna- ja edelatuul, õhtuks pöördub läände ja loodesse 12-17, puhanguti kuni 25, saartel ja rannikul kuni 30 m/s, teatas riiklik ilmateenistus Delfile.

"Homme liigub üle Lõuna-Soome aktiivne tsüklon, mis toob Eesti kohale vihmasaju ja tormituuled. Merel võib esineda lausa orkaanimõõtu tuulepuhanguid (33m/s). Madalrõhkkonna tagalas hakkab meile külma õhu sissevool," hoiatab Teeilmakeskus.

Samas pole kella 11.34 seisuga Riigi ilmateenistus ühtegi hoiatust homseks andnud. Nende prognoosi järgi läheneb öösel Taani väinade kohalt uus madalrõhkkond ja selle eel hakkab lõuna- ja kagutuul tasapisi tugevnema. Sajupilved jõuavad Liivi lahe ümbrusse ja Lõuna-Eestisse ning liiguvad põhja poole, enamasti sajab vihma, sekka ka lörtsi. Lõuna- ja kagutuul tugevneb. Päeval muutub madalrõhkkond kiiresti aktiivseks ning suundub üle Stockholmi Soome edelarannikule ning selle servas tõuseb meil lõuna- ja edelatuul sisemaal kuni 20, rannikul 25 meetrini sekundis. Vahetevahel sajab vihma. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 5, päeval 3 kuni 6, saartel ja läänerannikul kuni 8 kraadi.

Neljapäeva öösel liigub madalrõhkkond üle Lõuna-Soome itta ja selle vahetus on meie ilm tormise edela- ja läänetuule, pärast südaööd loodetuulega ning vihma- ja lörtsihoogudega. Päeval madalrõhkkond kaugeneb ning selle järel loode- ja läänetuul nõrgeneb. Taevas selgineb ja saju võimalus on väiksem. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0 kuni +5 kraadi.

Reede ööks tugevneb kõrgrõhuhari ja ilm on sajuta. Päeval laieneb Läänemerele madalrõhkkonna serv ning kõrgrõhuhari taandub Venemaale. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning muutub veidi tugevamaks. Suuremat sadu ei tule, vaid õhtuks tihenevaist pilvedest võib Lääne-Eestis veidi vihma sadada. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -3 kuni +3 kraadi.

Laupäev tuleb Venemaal oleva kõrg- ja Läänemerele ulatuva madalrõhkkonna piirimail mõõdukalt tugeva kagutuulega. Vihma- ja lörtsihooge on hõredalt ja harva. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Pühapäeval saab ülekaalu lääne pool püsiva madalrõhuala serv. Öösel sajab vihma enamasti Eesti lääne- ja põhjaservas, päeval on saju võimalus üle Eesti. Puhub võrdlemisi tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval 3 kuni 6 kraadi.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond piki Rootsi rannikut põhja poole ja selle servas puhub meil võrdlemisi tugev lõunakaare tuul. Vahetevahel sajab vihma. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 3 kuni 6 kraadi.