Ööl vastu esimest jõuluüha ehk pühapäeva sajab nimelt lörtsi ja vihma, Ida-Eestis ka lund. Lääne-Eestis on nulli lähedane ilm, Ida-Eestis aga paar miinuskraadi. Samas tõuseb temperatuur päeva jooksul plussi ka ida pool.

Teisipäeval liigub mööda Norra merd üksteise järel kaks aktiivset madalrõhkkonda ja laienevad servaga ka üle Skandinaavia ja Soome. Kuid ägedam mõjuala, tihedam sadu ja tugev tormituul haarab enda alla Norra ranniku. Meil tugevneb edelatuul päeval vaid puhanguti 15 m/s. Öösel on laialdaselt udu, päeval sajab siin-seal vihma. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval +1..+5°C.

Kolmapäeva öösel on veidi mõjusam kõrgrõhkkonna serv. Norra merel jätkub aga aktiivne madalrõhkkondade tegevus ja päeval nende surve Läänemere ümbrusele uuesti suureneb. Laialdasem sadu meile ei ulatu, kuid kohati sajab nõrka vihma, sisemaal võib sekka ka lörtsi tulla. Puhub ikka tugev edelatuul, puhanguid on 15 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel 0..+3°C, saartel võib päeval paar kraadi kõrgemale tõusta, õhtu poole langeb sisemaal alla 0°C.

Neljapäeval katab Euroopa põhjaosa aktiivse madalrõhkkonna tuuline lõunaserv, Kesk- ja Lõuna-Euroopa kohal püsib kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail sajab meil kohati veidi vihma. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, päeval 0..+4°C.

Reedel liigub üle Läänemere ümbruse aktiivne madalrõhulohk. Tihenev pilvemass jõuab hommikuks ja liigub päeval üle Eesti. Sajab vihma ja lörtsi. Edela- ja läänetuul on tugev, puhanguid on sisemaal kuni 14, rannikul 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+3, päeval +1..+4°C.

Jõululaupäevaks tänase prognoospildi alusel ilma rahunemist oodata ei ole. Järgmine aktiivne madalrõhkkond jõuab Norra merele, laieneb Läänemere poole ja survestab meist lõuna pool valitsevat kõrgrõhkkonda. Kahe rõhuala piirimail on öö tuuline, aga suurema sajuta. Õhutemperatuur on -2..+2°C. Päeval pöördub tuul lõunasse, õhtul kagusse ja paisub väga tugevaks, puhanguid võib ka sisemaal 15, rannikul 20 m/s olla, pole välistatud et vastu Läänemerd on veel tugevam. Saju võimalus suureneb. Õhutemperatuur on 0..+4°C.

Jõuluõhtul langeb Kesk- ja Ida-Eestis kraad alla 0°C, paraku Eesti lääneosas jääb 0..+2°C piiresse.

Pühapäeva öösel võib Skandinaavia kohal uus osatsüklon tekkida ja edasi üle Botnia lahe liikudes katab Eestit selle soojem lõuna-kaguserv. Öösel sajab lörtsi ja vihma, Ida-Eestis ka lund. Päeval on sajuhooge harvem. Puhub väga tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0..+2, Kesk- ja Ida-Eestis 0..-2, päeval tõuseb kõikjal üle 0°C(+1..+4°C).