Aeg-ajalt sajab lund ja esineb tuisku, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut oma kodulehel.

Teisipäeval tekib uus kõrgrõhukese Loode-Venemaal. Öösel sajab peamiselt Lõuna-Eestis kerget lund. Tuul on muutlik. Õhutemperatuur on öösel -16…-22 kraadi, päeval –12…-17 kraadi.

Kolmapäeva öösel määrab ilma kõrgrõhuala lääneserv, päeval liigub aktiivne tsüklon üle Teravmägede ida poole. Selle lohk levib Läänemere poole. Päeval läheb pilve ja lumesadu ning tuisk haaravad saared ning Lääne-Eesti. Öösel on tuul vaikne, hommikul tugevneb lõuna- ja kagutuul, saartel iiliti kuni 24 meetrit sekundis. Öösel on –16…-22, Ida-Eestis kuni –25, päeval on –12…-18, saartel –6…-10 kraadi.

Neljapäeval tekib osatsüklon kas Skandinaavial või Läänemerel ning jääb merel väheliikuvaks. Lumesadu ja tuisk on öösel peamiselt Lääne-Eestis, päeval sajuvõimalus suureneb kõikjal. Puhub tugev kagu- ja idatuul, saartel ulatuvad iilid kuni 24 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on öösel –12…-18, päeval –10…-16 kraadi, saartel on veidi vähem külma.

Reedel tugevneb taas külm kõrgrõhuala põhjalaiustel ja sunnib tsükloni taanduma merel lõuna poole. Lumesadu on tihedam jäävaba mere läheduses, mujal sadu hõreneb. Puhub nõrgenev kagu- ja idatuul. Õhutemperatuur on –8…-14, päeval –5…-10 kraadi.

Laupäeval-pühapäeval tungib külm kõrgrõhuala piki Skandinaaviat lõuna poole, kuid väga külm õhk Eestini ei ulatu, kuna merel püsib endiselt täituv madalrõhuala, mis hoiab taevast pilvisena ja pakub kohati kerget lund. Puhub kagu- ja idatuul. Külma on –6…-12 kraadi.

Esmaspäeval laieneb arktilistel laiustel tugevnev kõrgrõhuala ka Eestile — idakaarte tuul tugevneb, saju tõenäosus väheneb ja õhutemperatuur langeb.