Reedel toob keerulised ilmaolud üle Läänemere ja Liivi lahe ning seejärel mööda Eesti-Läti piiri itta suunduv tsüklon. Öine itta lahkuv vihma- ja lörtsisadu asendub pärast keskööd saartelt algava uue lume- ja lörtsisajuga, mis võib levida põhjarannikuni, teatas EMHI.

Teed muutuvad libedaks nii saju tõttu, kui ka õhutemperatuuri kõikumisel miinuspoolele ja seejärel taas plusspoolele.

Tuule suund ja kiirus muutub vastavalt tsükloni keskme liikumisele ning ajuti on oodata tormi-iile, kõige tõenäolisemalt saartel ja Liivi lahel. Õhutemperatuur on öösel ja hommikul -4…+2 piires, päeval +1…+5 kraadi.

Laupäeval võib üle Läänemere saabuda järgmine osatsüklon, mille kese liigub üle Soome lahe. Sajab vihma ja lörtsi. Sajud on intensiivsemad päeval. Tuul pöördub edelasse ,läände ja tugevneb. Öösel on -4…+2, päeval 3…7 kraadi. Teeeolud on halvad.

Pühapäeval liigub Põhjamerelt Skagerraki poole järgmine tsüklon. Tuul pöördub lõunakaartesse, kuid oluliselt ei tugevne. Öösel on olulise sajuta, päeval tibutab mitmel pool vihma .Öösel on -2…+5, päeval 5…8 kraadi.

Esmaspäeval püsib täituv tsüklon Lõuna- Skandinaavia kohal, selle lohk on Eesti kohal. Aeg-ajalt sajab vihma. Lõunakaarte tuul nõrgeneb. Öösel on +1… +7, päeval 6…9 kraadi.

Teisipäeval tekib Skandinaavia külmas õhus uus kõrgrõhukese ja see sunnib Läänemere piirkonnas oleva madalrõhuala taanduma üle Eesti itta. Tuul pöördub kirdesse ja põhja. Sajab peamiselt vihma. Õhutemperatuur on 2…6 kraadi.

Kolmapäeval liigub kõrgrõhuala Läänemere poole. Sajuvõimalus kahaneb. Tuul on algul põhjakaarest, seejärel nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on 0…+5 kraadi.

Neljapäeval liigub kõrgrõhukese Venemaale. Selle lääneservas on Eestis olulise sajuta. Puhub kagutuul. Öösel on -4…+2, päeval 0…+4 kraadi.

Hea lugeja, saada meile pilte vastikust ilmast aadressile rahvahaal@delfi.ee!