Riigi ilmateenistuse nädalaprognoosi järgi liigub homme madalrõhkkond Skandinaavia põhjaosa kohale ja Eesti jääb selle lõunaserva. Lääne-Eestis sajab siin-seal vihma ja lörtsi, Kesk- ja Ida-Eestis kohati lund ja lörtsi. Tuul puhub läänekaarest 2–7, rannikul kuni 10, öösel puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel sisemaal 0 kuni –5, rannikul kuni 2, päeval sisemaal 0 kuni –3, saartel ja läänerannikul kuni 3 kraadi.

Reedel venib madalrõhuala põhja-lõunasuunaliselt Soomest Valgeveneni ja selle üks osa koondub Peipsi ümbrusse. Selle vahetus läheduses sajab meil vahete-vahel lund ja lörtsi, saartel sekka ka vihma. Tuul puhub öösel läänekaarest ja on võrdlemisi nõrk, päeval pöördub põhjakaarde ja tugevneb eelkõige Läänemerel ning Hiiumaal ja Saaremaal. Õhutemperatuur on öösel –4 kuni –10, saartel ja läänerannikul –2 kuni 1, päeval –1 kuni –4, saartel –1 kuni 1 kraadi.

Laupäeval jääb Eesti nõrgeneva madalrõhkkonna servaalale. Vahete-vahel sajab lund ja lörtsi, sadu on enamasti nõrk, vaid põhjatuulele avatud rannikul võib tihedam olla. Tuul pöördub põhjakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni –7, päeval 0 kuni –5 kraadi.

Pühapäeval on tõusva õhurõhu foonil lumehooge põhiliselt rannikualadel ja ka idapiiri lähistel. Põhjakaare tuul on öösel veel tugev, päeval vaibub ja pöördub õhtul läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel –4 kuni –9, kohati langeb alla –10, meretuulega rannikul 0 kuni –2, päeval –1 kuni –6 kraadi.

Esmaspäeval jõuab Skandinaavia põhjaossa uus madalrõhkkond ja selle lohk liigub üle Eesti ning toob lund ja lörtsi, päeval ka vihma. Jäiteoht! Tuul pöördub lõunakaarde ja tugevneb, päeval pöördub läänekaarde ja on tugev eelkõige saartel ja rannikul. Õhutemperatuur on öö hakul Lääne-Eestis –2 kuni –7, Kesk- ja Ida-Eestis –8 kuni –12 kraadi, hommikuks tõuseb, päeva jooksul jätkub tõus ja õhtuks on temperatuur üle Eesti –1 kuni 4 kraadini.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond üle Soome kagusse ja selle järel kandub loodevoolus külmem õhumass Eesti kohale. Öösel sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis sekka vihma. Päeval muutuvad sajuhood harvemaks ja lumisemaks, vaid saarte rannikul võib veel vihma tulla. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on öösel ja ennelõunal 0 kraadi ümbruses (–2 kuni 3 kraadi), pärastlõunal langeb.

Kolmapäeval muudab Põhja-Skandinaaviast lähenev madalrõhkkond meie ilma taas sajuseks. Sadu jõuab tõenäoliselt vastu hommikut, algab lume ja lörtsina ja päeval võib sekka ka vihma tulla. Tõenäoliselt on läänekaare tuul tugev. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni –7, Ida-Eestis võib alla –10 kraadi langeda, hommikuks tõuseb, päeval on –3 kuni 2 kraadi.

Jõulud tulevad meil valged, loodetavasti

Venelaste Gismeteo portaali prognoos ei erine ilmateenistuse prognoosist kuigivõrd. Küll aga näitab see juba ka jõuluilma, mis on tänase prognoosi järgi tunduvalt külmem kui leht möödunud nädalal pakkus. Nüüd paistab, et pärast kuu keskpaika läheb päris külmaks. Õhutemperatuur langeb –10 kraadini ja sealt isegi alla poole.

Tartus on 19.–21. detsembril prognoosi järgi 16 kraadi külma. Jõululaupäeval on Tartus Gismeteo arvutuste järgi 12 kraadi külma. Lund sajab ohtrasti juba alates 18. detsembrist ja paistab, et sadu jätkub kuu lõpuni.

Tallinnas on külma detsembri teises pooles küll vähem kui Lõuna-Eestis, kuid päeval võib –13 kraadi siiski tulla. 24. detsembril on Tallinnas Gismeteo prognoosi järgi külma 8 kraadi. Kui krõbedat külma on veidi vähem kui Tartus, siis lume poolest ei pruugi Tallinn sugugi alla jääda. Ka pealinnas sajab praeguste andmete järgi alates kuu keskpaigast pidevalt ja ohtrasti vähemalt kümme päeva järjest.

Kui vaadata Eesti teist nurka, siis Kuressaares langeb õhutemperatuur pärast 15. detsembrit samuti alla nulli ja 20. detsembri paiku võib õhutemperatuur olla seal –7 kraadi. Jõululaupäevaks prognoositakse Kuressaarde praegu –4 kraadi, nii et sealgi kuu keskpaigast alates muudkui alla sadav lumi ei tohiks jõuludeks kuhugi sulada.