Venemaa ilmaportaali Gismeteo tänane prognoos pakub muuhulgas näiteks tulevaks kolmapäevaks Kuressaares öösel kaheksa ja päeval lausa üheksa kraadi sooja. Ka ülejäänud Eestis on selle portaali kohaselt järgmisel nädalal suhteliselt soojad ilmad.

Gismeteo kohaselt algavad soojakraadid juba tulevast pühapäevast ja soojalaine kestab tervelt nädala. Siis hakkab ilm jälle miinuskraadidesse pöörduma.

Norrakate portaal Yr.no pakub aga, et kolmapäevaks võib Tallinnas õhutemperatuur tõusta lausa kaheksa kraadini. Kui Gismeteo pakkus, et ilmad muutuvad soojaks juba pühapäevast, siis norrakate andmed näitavad, et see hakkab soojenema teisipäevast.

Ameerika mudelil põhinev brittide portaal WeatherOnline lubab aga järgmise nädala kolmapäevaks ja neljapäevaks mitte kuni kaheksa kraadi sooja, vaid kuus kuni kümme kraadi külma.

Eesti ilmateenistus teatab aga oma tänases prognoosis, et esmaspäeval ulatub kõrgrõhuala serv Eestini. Kohatiste sajuhoogude võimalus püsib ja sadada võib nii lund, lörtsi kui vihma. On jäiteoht! Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -4..+1, saarte rannikul kuni +3°C.

Teisipäeva öö on kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta, nõrga tuulega ja külm. Kuid samal ajal laieneb üle Skandinaavia madalrõhkkond ja tõenäoliselt juba hommikuks paisub lõunakaare tuul tugevaks, Lääne-Eestisse jõuab lume- ja lörtsisadu ning õhutemperatuur tõuseb. Päeval muutub sadu laialdasemaks ja vesisemaks. Puhub tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on -3..+2°C, õhtu poole võib Lääne-Eestis veel paar-kolm kraadi kõrgemale tõusta.

Kolmapäevane ilm sõltub Norra merelt läheneva madalrõhkkonna jõulisusest. Tõenäoliselt suudab madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu lähistele tungida ning sel juhul saab Läänemere ääres valdavaks edelavoolus saabuv soe õhumass. Sel juhul tulevad sajud alla lörtsi ja vihmana ja lõõtsuvas edelatuules on valdavad plusskraadid. Kui madalrõhkkonna idaserv jääb Läänemere kohale toppama, siis sajab meil lund ja temperatuurifoon püsib miinuspoolel.

Neljapäeval püsib erinevate prognoosväljade vastuolu. Jõulise tsüklonaalse tegevuse korral liigub üle Skandinaavia uus aktiivne madalrõhkkond ja selle lõunaserva mööda jätkub läänekaarest võrdlemisi sooja õhu juurdevool. Temperatuur on siis kindlalt plusspoolel, edela- ja läänetuul tugev ja sajuhood tulevad alla lörtsi ja vihmana. Kui madalrõhkkonna raskuspunkt jääb Norra merele ja selle kaguserv ulatub üle Läänemere, siis jääb õhutemperatuur meil 0°C ümbrusse - lääne pool tõuseb plusspoolele, ida pool võib veel miinustes olla ning sajud tulevad sel juhul alla lörtsi ja lumena.