Gismeteo järgi on järgmine ehk jõulunädal esialgu plusspoolele jääva õhutemperatuuriga ja sajab, sõltuvalt asukohast, vihma, lund või lörtsi. Jõululaupäeval on Tallinnas õhutemperatuur pigem alla nulli ja hakkab ka lund sadama. Tartus on prognoosi järgi neli kraadi külma ja lumesadu, ehk säärane ideaalne jõuluilm.

Pärast seda on ka järgnev nädal mõne miinuskraadi ja lumesaju või soojemas kohas (või soojemal päeval) lörtsi või vihmaga. Ilus lumine ilm on praeguse prognoosi järgi ka aastavahetusel (seda ka näiteks Kuressaares, kus jõulude ja uue aasta vahel ka vihma sajab).

Täna on esimene päev, mil jõuluilma prognoosib ka norrakate ilmaportaal yr.no, sest nende pikaajaline prognoos vaatab üheksa päeva ette. Yr.no järgi on Tallinnas lähipäevil null kraadi lähedane ilm, päeval isegi pigem plusspoolel. 21. detsembril on selle prognoosi järgi juba neli kraadi sooja. 23. detsembril õhutemperatuur aga langeb, mitu kraadi alla nulli, kuid sadu nemad ei paku.

Kuigi norrakad enamikesse linnadesse lumesadu ei prognoosi, siis näiteks Narvas võib 24. detsembri pärastlõunast alates ka nende andmetel pisut lund sadama hakata. Kraade on samal ajal umbes neli alla nulli. See paneb aga ka teistesse linnadesse prognoositud pilvi lootusrikka pilguga vaatama, seda enam, et Gismeteo prognoosi järgi tali jõululaupäeval taeva ei jää.

Tallinna ilm yr.no järgi:

Tartu ilm yr.no järgi: