Reedel püsib atmosfääri kõrgemates õhukihtides Põhja-Euroopa kohal suur madalrõhuala ja selle servas tekib öösel Läänemere kohal uus osatsüklon, mis eemaldub päeval üle Läti kagusse. Eesti jääb jahedasse õhumassi. Lisandub niiskust ning sajab lörtsi ja vihma, vaid Kirde-Eestis on saju võimalus väiksem. Tuul pöördub kagust itta ja kirdesse ning päeva peale tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 2, saartel kuni 4, päeval 5 kuni 9 kraadi.

Laupäeval jääb madalrõhuala servaga Eestit katma. Öösel sajab kohati lörtsi. Päeval on sajuhooge laialdasemalt ning sajab enamasti vihma, sekka võib ka lörtsi tulla. Tuul on sisemaal nõrk, mandril mõõduka tulemusega ja valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 2, päeval 5 kuni 10 kraadi.

Pühapäeva öösel ja ennelõunal on Eesti kohal üürikeseks õhurõhufoon kõrgem ning ilm suurema sajuta ja rahulik. Pärastlõunal läheneb Lõuna-Euroopast uus madalrõhuala ja laieneb põhjaservaga üle Läänemere ümbruse. Vihma- ja lörtsisadu laieneb üle Eesti. Ida- ja kirdetuul tugevneb puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni -4, rannikul kuni 3, päeval 4 kuni 8 kraadi. Kui madalrõhkkonna liikumine aeglustub, siis võib enne sadu tõusta 10 kraadi ümbrusse.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond üle Eesti Soome kohale ja selle vahetus läheduses sajab öösel aeg-ajalt vihma, sekka ka lörtsi. Päeval on sajuhooge hõredalt. Tuul pöördub edelasse ja läände ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni 4, päeval 6 kuni 11 kraadi.

Teisipäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on saju võimalus väiksem. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni 2, päeval 7 kuni 12 kraadi.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhuvööndi mõjul sajuta ja vaikne. Õhutemperatuur on 0 kuni -4, rannikul kuni 3 kraadi. Päeval on eemalduva madalrõhuvööndi sadusid veel Ida-Eestis. Päeval suureneb Läänemerelt madalrõhkkonna mõju ja ka vihma tõenäosus. Tuul pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni 1, päeval 9 kuni 13, meretuulega rannikul kuni 6 kraadi.