Ilmateenistuse ennustuse kohaselt eemaldub esmaspäeva öösel madalrõhkkond Venemaale ja selle järel Lääne-Eestis taevas juba selgineb ja suuremat sadu ei tule. Ida-Eestis on öö hakul veel tihedaid sajuhooge, pärast keskööd saab sadu läbi ja pilved hõrenevad. Puhub tugev põhja- ja loodetuul, puhanguid on öö hakul 15, rannikul kuni 20 m/s, pärast keskööd tuul nõrgeneb. Päeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja selle järel suureneb merelt madalrõhkkonna surve. Ilm on suurema sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega kuni keskpäevani, siis algab saartest alates edelatuule kiire tugevnemine, õhtul on sisemaal puhanguid 12-13, rannikul üle 15, saartel kuni 20 m/s. Õhutemperatuur öösel -1 kuni +4, rannikul kuni 8, päeval 8 kuni 12 kraadi.

Teisipäeval tõmbub kõrgrõhkkond Valgevene ja Ukraina kohale. Samal ajal hõivab ulatuslik madalrõhuala Skandinaavia ja Soome ning ulatub servaga Eestini. Kahe rõhuala piirimail on edelatuul öösel veel väga tugev, puhanguid on 15, rannikul kuni 20 m/s, päeva jooksul väga aeglaselt nõrgeneb. Suurem sadu meile ei ulatu, aga nõrka vihma võib sadada, öösel on võimalus suurem Põhja-Eestis, päeval ka lõunapoolsetel aladel. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, rannikul kuni 11, päeval 10 kuni 13 kraadi.

Kolmapäeval madalrõhkkonna surve veidi väheneb ja tasapisi suureneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on olulise sajuta. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, rannikul kuni 12, päeval 12 kuni 16 kraadi.

Neljapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas ilusa ilma ja sisemaal nõrga, rannikul mõõduka lõunakaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 9, rannikul kuni 12, päeval 14 kuni 16 kraadi.

Reedel jätkub kõrgrõhkkonna ülekaal. Soome jõuab küll päeval madalrõhulohk ja see võib õhtupoolikul ka Eesti põhjarannikul edela- ja lõunatuule tugevamaks tõsta, kuid tihedamad sajupilved meile tõenäoliselt ei ulatu. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, rannikul kuni 12, päeval 13 kuni 16 kraadi.

Samasugust sooja tõotab ka ilmahuviliste Facebooki leht Ohtlikud ilmanähtused Eestis.