Septembriks lubab Kaasik keskmisest kõrgema õhurõhu tõttu küllaltki palju päikest, mis tähendab soojapoolseid päevi, kuid jahedaid öid, mistõttu kuu keskmine temperatuur peaks tema hinnangul kujunema normilähedaseks. Vihma on veidi alla normi. Mandri Eestisse prognoosib ta keskmiselt 10,5 kraadi sooja ning saartele 12,3 kraadi sooja. Tartu keskmine on septembris 10,4 ning Ristna keskmine on 12,3 kraadi.

Ka oktoobris on õhurõhk Ida-Euroopas tavalisest kõrgem ja lääne pool madalam, mistõttu valitseb lõunavool. Oktoober peaks Kaasiku prognoosi järgi tulema sooja- ja kuivapoolne, kuid ilusate ilmadega kaasnevad öökülmad. Mandri-Eestisse prognoosib ta keskmiselt 8,4-kraadist soojust ning saartele 6-kraadist soojust. Tartu keskmine on 7,9 ning Ristna keskmine on 5,7 kraadi.

Novembriks ootab Kaasik tavalisest veidi kõrgemat õhurõhku ning valdavad lõunakaarte tuuled toovad meile keskmisest soojemat ilma. Sajab normaalselt. Keskmine temperatuur Mandri-Eestis on +1 ning saartel+ 3,9 kraadi. Novembri keskmine on Tartus 0,2 kraadi ning Ristnas +3,5 kraadi.