Lauge kõrgrõhuhari, mis eilse tormiöö järel veidi rahulikuma päeva tõi, on Eesti kohalt lahkumas ning uus torm kogub hoogu. Täna õhtul läheneb Norra rannikule äge madalrõhkkond, mille serv laieneb üle Läänemere ning edelatuul on merel juba tugevnemas. Tugevaimat tuul on oodata Eesti rannikule südaöö paiku, kui madalrõhulohuga saabuv vihma- ja sekka lörtsisadu saartelt mandrile levib, teatab ilmateenistus.

Tuulepuhangud tõusevad sisemaal 15-18, rannikul 20-25 m/s. Pärast keskööd taandub sadu Ida-Eestisse ning tuul annab järk-järgult järele.

Õhutemperatuur ei jõua miinuspoolele langeda ning seda soodustavad nii tugev tuul kui pealevoolav soojem õhumass. Öine õhutemperatuur jääb vahemikku +1 kuni +5. Teeolud püsivad halvad eelkõige kõrvalmaanteedel.

Homme päeval tuult juurde ei tule, pigem jääb tund tunnilt vähemaks, niiskust saabub aga edelavoolus lisaks ning kuna lisandub ka soojemat õhku, siis homme sajab üsna kindlalt vihma. Tihedamaks vihmasajuks tuleks olla valmis Eesti lõunapoolses osas.

Õhutemperatuur on +2 kuni +4-st Põhja-Eestis +4 kuni +6-ni saartel ja Lõuna-Eestis.

Delfi lugejad, saatke tormi- ja üleujutuse pilte aadressile rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee!