Ööl vastu homset jõuavad uue läheneva madalrõhkkonna vihmapilved saartele ja Eesti lõunaserva. Hommikuks laieneb sadu üle Eesti.

Tuul pöördub kagusse ja muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on 13 kuni 18 kraadi. Hommikuks jõuab madalrõhkkond Gotlandi lähistele ja päeval liigub üle Eesti ning toob rohket vihma, on äikest.

Hommikupoolikul on sadu tugev Saare- ja Hiiumaal ning Lääne-ja Harjumaal, sajuhulk võib ulatuda 15-35 mm-ni. Keskpäevaks saab Eesti lääneservas tihedam vihm läbi.

Pärastlõunal on tugevamaid sajuhooge ja äikest suurema tõenäosusega Pärnu-Narva joonest ida pool ja seal hõreneb sadu õhtu poole. Tuul pöördub kagust edelasse ja läände ning tugevneb puhanguti 16, õhtul Soome lahe idaosas 22 m/s. Õhutemperatuur on 18 kuni 23, idapoolsetes maakondades tõuseb 25 kraadi ümbrusse, Kagu-Eestis pole välistatud paar-kolm kraadi enam.

Ilmateenistus andis täna kell 15.41 homse päeva kohta välja esimese taseme hoiatuse, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Samuti soovitatakse jälgida edasist ilmaprognoosi. Ilmateenistuse hinnangul valitsevad üle Eesti üsna sarnased olud ning kõigile maakondadele on antud ühesugune hoiatus.

Ilmateenistuse hoiatus

Soome ilmateenistus: Baltimaid tabab Soomes 2010. aastal 15 miljonit eurot kahju teinuga võrreldav äikesetorm

Soome ilmateenistuse meteoroloogi Antti Kokko sõnul kogetakse Baltimaades peagi seda, mida pole Soomes nähtud pärast 2010. aasta äikesetormi nimega Sylvi.

Sylvi tekitas Soomes 15,1 miljoni euro suurused kahjud ja põhjustas ühe inimese surma. Tõsiselt räsis torm Poris toimunud festivali Sonisphere.

Tormi tõusmisest on märke õhus juba täna. Paduvihma ja äikest on aga oodata homme.

Baltimaade õhumass on Kokko sõnul väga niiske ja atmosfäär on ebastabiilne.

Soome ilmateenistus hoiatab eriti äikesega seotud tuuleiilide eest, mida lubatakse kindlasti kuskile Baltimaadesse.

Ilm rahuneb neljapäevaks

Eesti ilmateenistuse prognoosi kohaselt eemaldub madalrõhkond ühes vihmapilvedega neljapäeva öösel ja selle järel muutub taevas selgemaks. Puhub tugev lääne- ja loodetuul, puhanguid on 15, Soome lahel 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12 kuni 17 kraadi.

Päev tuleb suuremal osal sajuta, kuid mahasadanud vihmast niiske maapind võib anda lisatoidet pilvedele ja vihmahoog mõnes üksikus kohas on võimalik. Edela- ja läänetuul pisitasa nõrgeneb, Isemaal on veel puhanguid 13, Soome lahe ääres kuni 17 m/s, õhtul ilm rahuneb. Õhutemperatuur on 18 kuni 23 kraadi.