Riigi ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljak rääkis Delfile, et jaanilaupäeva õhtune ilmapilt on natuke ilusam, kui sellele vahetult eelnev ja järgnev aeg. „Jaanilaupäeva õhtul ja jaanipäeva esimestel tundidel on sajuvõimalus veidi väiksem ja sajuala jõuab Eesti kohale 24. kuupäeva hommikul,“ sõnas ta ja lisas, et kindlust taevast paista ei ole. „Lootust päris kuivalt pääseda ei tahaks inimestele anda. Ilma seis on heitlik ja muutlik ning kõik sõltub sellest, kui kiirelt uus sajuala meile jõuab.“

Paljak lohutas, et õnneks tuleb jaaniaja ilm mõõdukalt soe. „Õnneks ei ole kõle ega jahe,“ lausus ta.

Ilmateenistuse värske nädalaprognoosi järgi liigub esmaspäeval, 22. juunil Ukrainast tulev madalrõhkkond Eesti idapiiri lähistelt mööda Soome suunas. Tõenäoliselt katab selle sajupilvede serv ka Eesti. Tuul on tänastel andmetel võrdlemisi nõrk, suund aga sõltub madalrõhkkonna täpsest trajektoorist ning see vajab järgnevatel päevadel täpsustamist. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 11, kus taevas selgem, võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Teisipäeval, jaanilaupäeval koondub madalrõhuala Skandinaavia ja Soome kohale ning selle servas on Eestis hoovihma võimalus suur eelkõige päeval. Tuul puhub lõunakaarest ja on mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Jaanipäeval liigub madalrõhulohk üle Läänemere lõunavete Eesti kohale ja toob kaasa tihedamad vihmapilved. Tänastel andmetel on öö hakul saju tõenäosus väiksem ja alles pärast keskööd suureneb. Sajuala jõudmise aeg sõltub õhuvoolu kiirusest ja seetõttu vajab jaaniöö ilm täpsustamist järgnevate päevade jooksul. Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, päeval 14 kuni 20 kraadi.