Kolmapäeval on kõrgrõhkkond Eesti vahetus läheduses. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Tuul on mandril nõrk, saartel tugevneb kagu- ja edelatuul 5-10, puhanguti 13 meetrit sekundis. Õhutemperatuur öösel -6..-11, kohati -14, päeval -2..-6, meretuulega rannikul 0..-2 kraadi.

Aasta viimasel päeval katab Balti riike kõrgrõhkkonna serv, mida survestab Skandinaavia poolt madalrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail puhub lõuna- ja kagutuul 3-9, saartel puhanguti 13 meetrit sekundis. Lisandub pisut niiskust. Mõnes kohas võib kergeid helbeid pudeneda, aga märkimist väärivaks sajuks seda pidada ei saa. Õhutemperatuur on öösel -3..-9, kohati -12, saarte rannikul 0 lähedane, päeval -1..-8 kraadi.

Reedel püsib Eesti kohal kõrgrõhkkonna serv ja ilm on sajuta. Kuid Skandinaavia kohale laieneva madalrõhkkonna survel on kagutuul ikka võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on uusaasta ööl -7..-12, kui taevas pikemalt selgemaks jääb, siis -15 kraadi, ennelõunal jääb temperatuur -5..-10 kraadi piiresse, pärastlõunal aga langeb alla -10 kraadi.

Laupäeval muutub kõrgrõhkkond Venemaa põhjaalade kohal võimsamaks ja selle serva mööda kandub idakaarest külma arktilist õhku Eestisse ning külm muutub krõbedamaks. Õhutemperatuur on öösel -9..-14, kohati võib alla -16 kraadi langeda, päeval -10°C ümber. Ilm on sajuta ning mõõduka ida- ja kagutuulega.

Pühapäeval liigub Venemaalt väike madalrõhkkond Läänemere poole ja toob ka Eestisse kerget lund. Tuul puhub öösel põhjakaarest, päeval pöördub idakaarde ning on puhanguline eelkõige saartel ja põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel -8..-13, hommikuks tõuseb, päeval on -3..-8 kraadi.

Esmaspäeval sajab eemalduva madalrõhkkonna järel veel lund. Kagutuul on sisemaal mõõdukas, saartel ja läänerannikul tugevam. Öine õhutemperatuur sõltub väga suurel määral pilvkattest. Õhutemperatuur on öösel -7..-12, päeval -5..-10 kraadi.

Teisipäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Pilved hõrenevad ja saju võimalus väheneb. Puhub mõõdukas kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -10..-15, Ida-Eestis võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval -7..-12 kraadi.