Eile mõõdeti Roomassaares UV-indeksiks 5,8; Harkus 5,7 ning Tõraveres 5,2. Pärnus on aga tänaseks UV-indeksiks 5. Keskmise ohtlikkusega UV-indeks jääb vahemikku 3-5.

UV-indeksi väärtuse kasvades suureneb oht inimese nahale ja silmadele ning kahjustused tekivad kiiremini. UV kiirguse päevadoosid on meie laiuskraadidel suuremad suvel, kevadisest pööripäevast kuni sügisese pööripäevani. UV-indeksi väärtused varieeruvad päeva jooksul, indeks on kõige kõrgem mõne tunni vältel keskpäeval. UV-kiirgus muutub ohtlikuks ja tekitab nahapõletusi paljudel inimestel, kui UV-indeks kerkib üle 6. Õrna nahatüübiga inimesed peaksid päikesekaitsekreeme kasutama juba siis, kui UV-indeks kerkib üle 3–4.

Äärmiselt suur tuleoht

Ilmateenistus hoiatab üle kogu Eest valitseva äärmiselt suure tuleohu eest. Kuigi järgmiste päevade hoovihmad peaks tooma tuleohule pisut leevendust, tuleb olla äärmisel tähelepanelik, eriti lõket tehes.

Tuleohukaart

On soe, kuid hoovihmane

Täna on Lääne-Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Ida-Eestis on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vihma, õhtupoolikul pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Puhub läänekaare tuul 3 kuni 9, puhanguti kuni 12 meetrit sekundis. Õhutemperatuur on 17 kuni 21, rannikul ja sajupilvede all kohati 13 kraadi.

22.05.17 ilmakaart

Teisipäeval liigub madalrõhulohk üle Eesti. Öösel on üksikuid vihmasabinaid, päeval sajab hoovihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul, tugevamaid puhanguid võib teha Soome lahe ääres. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 12 kuni 17 kraadi, Ida-Eestis võib kohati kraad-kaks kõrgemale tõusta.

Kolmapäeval madalrõhulohk küll kaugeneb, kuid on ikka takistuseks kõrgrõhkkonna tugevnemisele ning seetõttu kohatiste sajuhoogude võimalus püsib. Tuul nõrgeneb ja pöördub idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, maapinna lähedal pole välistatud langus nulli kraadi ümbrusse, päeval on sooja 14 kuni 19, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi.

Neljapäeva öösel ulatub üle Eesti kõrgema rõhuga vöönd ja ilm on enamasti sajuta. Päevaks jõuab madalrõhulohk, hommikupoolikul sajab üksikutes kohtades, õhtupoolikul aga laialdaselt hoovihma. Tuul puhub läänekaarest ja on enamasti nõrk. Õhutemperatuur on öösel 3 kuni 8, maapinna lähedal võib kohati nulli kraadi ümbrusse langeda, päeval tõuseb õhusoe 12 kuni 17, Ida-Eestis kuni 19 kraadini.

Pühapäeva tuleb tuulisem ja pilvisem

Reede öösel madalrõhulohk ühes sajuhoogudega eemaldub. Päeval tugevneb kõrgrõhkkond, taevas selgineb ja ilm on sajuta. Tuul pöördub loodesse ja põhja ning veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 15 kuni 18, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi.

Laupäevaks tugevneb kõrgrõhkkond. Ilm on sajuta ning laialdaselt selge taevaga ja rahulik. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6, maapinna lähedal langeb alla nulli kraadi, päeval on sooja 12 kuni 17 kraadi, Eesti lõuna- ja edelaosas võib temperatuur tõusta kuni 19 kraadini.

Pühapäeval liigub üle Soome itta madalrõhkkond ja sunnib kõrgrõhkkonna meist lõuna poole kaugenema. Ilm muutub tuulisemaks ja pilvisemaks. Päeval võib mõnes kohas ka nõrka vihma sadada. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 16 kuni 21, meremõjuga rannikul kuni 12 kraadi. Soojema õhumassi kiirema liikumise korral võib veel paar kraadi kõrgemale tõusta.

Esmaspäeva ööks madalrõhkkonna mõju väheneb, ilm on sajuta ja rahulikum. Päeval suureneb lääne poolt taas madalrõhkkonna surve. Tuul pöördub lõunasse ja tugevneb ning võivad sajupilved jõuda. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 18 kuni 23, meremõjuga rannikul ja saju korral kuni 14 kraadi.