Ilmateenistuse teatel tugevneb tuleval ööl edela- ja läänetuul sisemaal puhanguti 14-18 m/s, saartel ja rannikul 15, puhanguti isegi kuni 20-25 m/s. Tugevate tuuleiilide eest hoiatab ilmajaam üle Eesti ning mõnes kohas puhuvad need juba alates pärastlõunast.

Täna päeval lisandub ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt aga Põhja-Euroopat katva võimsa madalrõhuala süsteemi uus osatsüklon, mis liigub Atlandilt üle Shetlandi saarte Norra rannikule ja laieneb jõuliselt üle Skandinaavia ja Läänemere. Täna pärastlõunal algab Eesti rannikuvetes ja hiljem ka sisemaal kiire edelatuule tugevnemine, õhtul on sisemaal puhanguid 15, rannikul 20 m/s, Läänemere rannikul hilisõhtul kuni 23 m/s. Uus sajuala jõuab pärastlõunal saartele ja laieneb õhtul üle Eesti. Õhutemperatuur on 14..17°C.

Reede Skandinaavia kohal tekkinud võimas madalrõhkkond liigub piki poolsaart Skandinaaviat kirdesse ja jõuab päevaks Nordkapi lähistele. Edelatuul öösel tugevneb merel, lahtedes ja rannikul 15-17, puhanguti 25-28 m/s, mandril puhanguti 15, Lääne ja Harjumaal ning kohati Lõuna-Eestis pole välistatud kuni 20 m/s. Kõige tugevam on tuul öösel ja ennelõunal, pärastlõunal hakkab tuul aeglaselt nõrgenema. Sajab vihma. Õhutemperatuur on öösel 9..13, päeval kuni 15°C.

Laupäeval jääb madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu lähistele tiirlema ja selle lõunaserv ulatub ikka üle Läänemere. Öösel on selle mõju veel tugev - edelatuul ulatub ikka puhanguti 15, rannikul 20 m/s, pärast keskööd annab tuul veidi järele, aga rahuneb alles päeva jooksul. Vihmahooge on hõredalt (saju tõenäosus valdavalt 25%, Lääne-Eestis ja põhjarannikul üle 50%). Õhutemperatuur on öösel 8..13, päeval kuni 15°C.

Pühapäeval kandub kauge madalrõhkkonna lõunaserva mööda läänekaarest niiskust lisaks ja päeval võib sadu laialdasemaks muutuda. Kõige suurem on vihma tõenäosus Eesti lõunapoolses osas (saju tõenäosus 50-75%), kuid päeva jooksul on võimalik sajuvööndi nihkumine ka põhjapoolsetele aladele (saju võimalus tänastel andmetel ~25% ümber). Õhutemperatuur on öösel 5..10, rannikul kuni 13, päeval 12..15°C.

Esmaspäevaks prognoositav rõhuväli on endiselt vastuoluline ning sellest tulenevalt ilmaprognoosi ebakindlus püsib. Kui madalrõhkkonna mõju nõrgeneb ja kõrgrõhuhari tugevneb, siis ka saju võimalus väheneb (saju tõenäosus ~25%). Tuul pöördub loodesse ja põhja ning on puhanguline. Saabuv õhumass on jahedam ja temperatuur on öösel 3..8, rannikul kuni 12, päeval 11..14°C. Pole välistatud aga uue madalrõhkkonna jõudmine Läänemere äärde ja siis muutub meie ilm taas tuuliseks ja sajusemaks, aga õhk on mahedam.

Teisipäeval võib jätkuda kõrgrõhkkonna tugevnemise tendents ja sel juhul jääb saju tõenäosus alla 25%. Puhub puhanguline loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel 3..8, rannikul kuni 12, päeval 9..14°C. Kui madalrõhkkonna serv veel Eestini ulatub, siis on saju tõenäosus suurem ja õhutemperatuur kõrgem.

Kolmapäeval on tendents kõrgrõhkkonna tugevnemisele laialdasem ja saju tõenäosus väike (alla 25%). Idakaare tuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 3..8, rannikul kuni 12, päeval 9..13°C.