Täna õhtul jõuab Läänemere lõunaosast madalrõhulohus järjest võimsamaks arenev konvektiivsete äikesepilvede süsteem Saaremaale ja Liivi lahele ning liigub edasi mandrile. Äikesega kaasnevad üle 20 m/s puhuvad tuuleiilid ja kohati tugev sadu ja rahe.

Homme öösel laieneb madalrõhulohk Eesti kohale ja vihma- ning äikesepilved liiguvad Liivi lahelt üle Mandri-Eesti idakirde suunas. Sajab vihma, on äikest ja kohati on sadu tugev, võimalik on rahe. Äikesega kaasnevad tugevad üle 20 m/s tuuleiilid. Päeval sajab hoovihma kohati ja võimalik on äike. Öösel tugevnenud kirdetuul puhub ka päeval rannikul puhanguti 15, põhjarannikul kuni 17 m/s. Sooja on öösel 10-14, Lõuna-Eestis kuni 17 kraadi, päeval 15 kraadist põhjarannikul kuni 23 kraadini Lõuna-Eestis.

Neljapäeval ulatub Läänemerelt Eestini madalrõhuala kirdeserv, millele avaldab vastupanu Soome kohal tugevnev kõrgrõhuala. Kahe rõhkkonna piirialal sajab Eestis siin-seal hoovihma ja püsib äikesevõimalus. Ida- ja kirdetuul päeva jooksul mandril veidi rahuneb ja pöördub Lõuna-Eestis kagusse, kuid Soome lahe rannikul ulatuvad tuuleiilid veel 15 m/s. Sooja on öösel 9-13, Lõuna-Eestis kuni 16, päeval 22-27 kraadi.

Reedel areneb Läänemerel väike osatsüklon ja selle mõju päeval meie ilmale suureneb. Öösel sajab kohati hoovihma, päeval on sadu laialdane ja on äikesest, rahet ning tugevaid tuulepuhanguid. Öösel ida- ja kagutuul nõrgeneb veelgi ning päeval pöördub läänekaarde. Sooja on öösel 15-20 kraadi, ennelõunal enne sadu tõuseb temperatuur ka 25-28 kraadini, saartel vihmapilvede all langeb 18-22 kraadini.

Laupäeval õhurõhk Läänemere ümbruses tõuseb. Öösel sajab Ida-Eestis veel vihma ja on äikest, päeval on sajuvõimalus väike. Puhub valdavalt mõõdukas lääne- ja loodetuul. Sooja on öösel 11-16, päeval 19-25 kraadi.

Pühapäeva öösel on Eesti kohal kõrgrõhuhari, mis päevaks laguneb. Öö ja ennelõuna on sajuta, pärastlõunal sajab mitmel pool hoovihma, on äikeseoht. Öösel puhub muutliku suunaga tuul, päeval nõrk lõunakaare tuul. Sooja on öösel 10-15, saarte rannikul kuni 17 kraadi, päeval 24-28, saartel 18-23 kraadi.

Esmaspäeval ja teisipäeval laieneb meile aeglaselt Lääne-Euroopa kõrgrõhuala kirdeserv, kuid selle servaalal võivad areneda sajupilvedd.

Esmaspäeval sajab kohati hoovihma. Öösel puhub mõõdukas, päeval tugev edela- ja läänetuul. Sooja on öösel 12-17 ja päeval 16-21 kraadi, Ida-Eestis kuni 24 kraadi.

Teisipäeval sajab kohati hoovihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Sooja on öösel 10-16, päeval 17-22 kraadi.