Ilmateenistuse andmetel on täna tugeva tuule võimalus nii Soome lahe ida- ja lääneosas, Läänemere põhjaosas, Väinamerel kui ka Liivi lahe põhjaosas. Kõigis neis piirkondades võib tuul täna puhuda läänekaarest puhanguti 14 kuni 17 meetrit sekundis. Samuti kehtib esimese taseme hoiatus ka Peipsi järvel, kus läänetuul võib puhuda 8 kuni 10 m/s.

Homme läheb olukord aga järguvõrra hullemaks. Soome lahel tugevneb edelatuul kesköö paiku 14–17, hommikuks puhanguti 25–28, päeval kuni 32 meetrit sekundis. Läänemere põhjaosas, Väinamerel ja Liivi lahe põhjaosas tugevneb kesköö paiku edelatuul 14–17, hommikuks puhanguti 25–28 m/s.

Esimesel jõulupühal tuleb tormituulega arvestada aga kõikjal Eestis, st ka mandril. Enamikesse maakondadesse on antud hoiatus, et homme hommikul ja päeval tugevneb edela- ja lõunatuul puhanguti 16–20 m/s.

Kõige suurema tuulega tuleb arvestada 25. detsembril Harjumaal, Läänemaal, Hiiumaal ja Saaremaal, kus pärast keskööd tugevneb edela- ja lõunatuul puhanguti 22–28 m/s ja pärastlõunal puhub tuul rannikul kuni 32 m/s.