Tõusva õhurõhu foonil õhtul pilved hajuvad ja eeloleval ööl (17.06.) jahtub õhk selge taeva all +2..+3 °C-ni. Kuid maapinna lähedal langeb minimaalne temperatuur 0..-2 °C-ni, teatas ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak.

Kogu Eesti on enam-vähem võrdsetes tingimustes, vaid rannikul hoiab soojenenud mere- ja lahevesi temperatuuri kõrgema. Õhul ei lase segamatult jahtuda ka tuul, mis saabuval ööl püsib tugevana eelkõige Virumaa rannikul.

Järgneval ööl (18.06.) läheneb soojem õhumass. Lääne-Eestisse lisandub pilvi ja temperatuur enam nii madalale ei lange. Eesti idapoolses osas on taevas selgem, temperatuuri languseks tingimused veel soodsad ja maapinna lähedal püsib öökülmaoht.

Jaanikuu teise poole külmad ööd valmistavad meelehärmi aiapidajaile. Paraku meie kliimatingimustes tuleb sellega arvestada. Näiteid hiliste külmade kohta pole vaja aegade hämarusest otsida. Möödunud aastal (2014. a) mõõdeti maapinna lähedal jaaniööl Harku ja Türi vaatlusjaamas 0 °C ja 28. juuni öösel Türil -0.6 °C ja Harkus 0 °C.