Jaanipühadele eelnevaks kolmapäevaks ja neljapäevaks prognoosib ilmateenistus madalrõhkkonda koos jaheda õhu ja vihmahoogudega. Jaanilaupäev, 23. juuni jätkub samas taktis. Sajuhoogude tõenäosus on ikka üle 50%, saartel väiksem. On veel võimalus, et madalrõhkkond jääb nõrgemaks ja sel juhul hoovihma hõredamalt. Kuid on tõenäoline, et jaanilaupäev traditsiooni ei murra ja üle Eesti kuiva ilma loota pole. Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhuvool on samuti põhjakaarest ning saabuv õhk on külm ja ilm kõle - temperatuur on öösel 4-9, meretuulega rannikul paar-kolm kraadi enam, päeval 12-15 kraadi, sajuhoogude võib veel paar kraadi madalam olla.

Riigi ilmateenistuse 10-päevane prognoos piilub ka jaaniöösse ja näeb, et jaaniööl laialdast sadu ei tule, kuid üksikud vihmahood on tõenäolised. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 3-8 kraadi, maapinnal pole välistatud nullilähedane jahedus, meretuulega rannikul on kolm-neli kraadi enam. Päeval saju võimalus väheneb, kui kõrgrõhuhari mõjusamaks saab. Tuul rahuneb ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur tõuseb kuivemates paikades 15 kraadini, sajuhoogude all on paar-kolm kraadi madalam.
Norra ilmaportaal yr.no prognoosib jaaniajaks nii päikest, pilvi kui ka vihma. Sadu on oodata jaanilaupäeva päeval, kuid õhtuks läheb sadu üle ja pilve vahelt hakkab piiluma päike. Jaanipäev ja sellel järgnev pühapäev tõotavad tulla kuivad ja samuti kord päikeselised, kord pilvised. Sooja on öösel ja päeval umbes sama palju - öösel 10 kraadi ja päval kuni 16 kraadi.

Vene ilmaportaal Gismeteo lubab samuti vihma vaid reedeks ehk jaanilaupäevaks. Nii 22., 24. kui ka 25. juuni peaksid tulema kuvad ja pilves selgimistega. Ööseks lubavad venelased meile kõige vähem kaheksa kraadi, päeval tõuseb õuesoe 15 kraadini.