Täna õhtul algab lääne poolt alates edelatuule tugevnemine. Sisemaal on oodata puhanguid 15-18, saartel ja rannikul 21 m/s, teatas ilmateenistrus sotsiaalmeedias.

Täna õhtul saartele jõudev vihmasadu laieneb ööl vastu esmaspäeva üle Eesti itta, pärast keskööd jääb sadu lääne poolt alates harvemaks.

Homme päeval jätkab tsüklon teed põhja poole, kuid meil ei ole enne õhtut tuule rahunemisest märke oodata.

Teisipäevaks jääb Lapimaale suunduva madalrõhkkonna lõunaserv Läänemere ümbrust katma. Öösel on sajuhooge hõredamalt, päeval aga laialdaselt ja on äikese võimalus. Tugev edelatuul päeva peale tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 16..20°C.

Kolmapäeval kaugeneb madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu taha, aga Läänemere ümbrus jääb ikka suurtesse kõrgustesse arenenud madalrõhkkonna mõjusfääri. Öisel ajal on sadusid harva, kuid päeval loob jahe ja võrdlemisi niiske õhumass madalrõhkkonna toel tõusvateks õhuvooludeks soodsad tingimused. Arenevatest rünksajupilvedest tuleb vihmahooge, on äikest. Jätkub edela- ja läänetuule nõrgenemine. Õhutemperatuur on öösel 7..12, rannikul kuni 16, päeval 16..20°C.