Ilmateenistuse sünoptiku Maile Meiuse prognoosi kohaselt on lõppeval nädalal Eesti ilma kujunemisel oluline roll nii sajupilvi peletaval kõrgrõhkkonnal kui ka meist põhja poolt mööduvatel madalrõhkkondadel. Täna on üks aktiivne tsüklon jõudnud Islandilt üle Norra mere Skandinaavia põhjaosa kohale ja selle lõunaserv tõrjub antitsüklonit Läänemere äärest eemale. Kõrge rõhuväli on siiski kindlalt paigal ja nii paisub läänetuul nii maal kui merel tormiks. Pilved rebenevad ja õhutemperatuur tõuseb 14..17°C piiresse. Tuul püsib tugev ka veel ööl vastu laupäeva.

Laupäeva päeval jätkab madalrõhkkond oma teed Venemaa kaugetel radadel ja Baltimaade kohale sirutub kõrgrõhuhari. Ilm rahuneb ja õhk on veel võrdlemisi mahe. Pühapäeval jõuab Norra merelt Soome kohale järgmine madalrõhkkond, kuid selle mõõtmed ja jõuvarud on võrreldes eelmisega tunduvalt väiksemad. Taevavõlvile kerkib rohkem pilvi, kuid suuremat sadu neist Eesti piires tulemas ei ole. Puhub mõõdukas lõuna- või edelatuul ja õhutemperatuur ei muutu oluliselt.

Küll aga võib oodata ilmamuutust uuel nädalal. Nimelt liigub esmaspäeval tsüklon Soome kohalt e dasi Venemaale ja selle tagalas hakkab õhurõhk kiiresti tõusma. Õhurõhutõus kasvatab Skandinaavia kohale uue kõrgrõhkkonna ja selle servaala katab ka Eesti.

Taevas lööb selgemaks ja põhjakaarde pöörduv tuul avab uksed külmale õhule. Tsükloni kaugenedes Uuralite taha vaibub Läänemere ääres ka tuul ja nii seisavad meil alates teisipäevast ees hallaööd ja päevad, kus õhutemperatur jääb valdaval alla 10°C.

Reede öösel oli pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Kohati võis udu tekkida. Puhus edelatuul 5-10, rannikul 7-12, iiliti kuni 16 m/s. Õhutemperatuur on 8..13°C.

Päeval on täna aga pilves selgimistega ilm.Kirde-Eestis sajab kohati vihma. Puhub lääne- ja edelatuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul puhanguti kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on 13..17°C.

Laupäeva öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub lääne- ja loodetuul 5-12, puhanguti 15, põhjarannikul kuni 20 m/s, hommikul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 6..12°C.

Päeval: Selge või vähese pilvisusega kuiv ilm. Puhub loode- ja läänetuul 5-11 m/s. Õhutemperatuur on 12..15°C.

Pühapäev öösel tuleb aga vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Tuul pöördub lõunasse ja kagusse 3-9, põhjarannikul kuni 11 m/s. Õhutemperatuur on 2..8, rannikul kuni 10°C, maapinnal kohati 0..-2°C. Päeval nn samuti vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub lõunakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 13..16°C.

Esmaspäeva öösel on sarnaselt eelmistele päevadele pilves selgimistega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3-8 m/s, hommikul pöördub tuul saartel ja rannikul põhja. Õhutemperatuur on 4..9, rannikul kohati 11°C. Päeval on pilves selgimistega ja sajuta ilm. Puhub põhjakaare tuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 11..14°C.