Ilmateenistus on andnud enda kodulehel hoiatuse Soome lahe idaosa ja lääneosa, Läänemere põhjaosa, Väinamere ja Liivi lahe põhjaosa piirkondades. Seega on tulemas esimene sügistorm, teatas ilmateenistus oma Facebooki lehel.

Kolmapäeval jõuab Norra merele aktiivne madalrõhkkond ja suundub piki Norra rannikut edasi kirdesse ning selle lohk liigub Eesti kohale. Öö on veel valdavalt sajuta. Lõuna- ja kagutuul tugevneb, saartel ja läänerannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 6..10°C, rannikul jääb paar-kolm kraadi kõrgemale. Hommikul jõuavad saartele vihmapilved. Päeval liigub tihe sajuala edasi mandrile, õhtul jõuab Peipsi äärde. Jätkub lõuna- ja kagutuule tugevnemine, sisemaal puhanguti 12, Lääne-Eestis kuni 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Õhtul pöördub saartest alates edelasse ja nõrgeneb 5-12 m/s. Õhutemperatuur on 13..16°C.

Neljapäeva öö hakul madalrõhulohk ühes tihedama sajuga eemaldub ja pärast keskööd on saju võimalus võrdlemisi väike. Puhub edela- ja läänetuul 5-10, öö hakul Peipsil ja Virumaa rannikul puhanguti kuni 15 m/s, pärast keskööd tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 7..12, rannikul kuni 14°C.

Päeval lisandub Põhja-Euroopat katva võimsa madalrõhuala süsteemi uus osatsüklon, mis liigub Atlandilt Shetlandi saartele, muutub väga aktiivseks ja laieneb jõuliselt üle Skandinaavia ja Läänemere. Pärastlõunal algab Eesti rannikuvetes ja hiljem ka sisemaal kiire edelatuule tugevnemine, õhtul on sisemaal puhanguid 15, rannikul 20 m/s, vastu Läänemere ääres kuni 23 m/s. Uus sajuala jõuab vastu õhtut saartele ja laieneb kiiresti üle Eesti. Õhutemperatuur on 14..16°C.

Reede ööks tekib Skandinaavia kohale uus osatsüklon ja liigub Botnia lahele, päeval edasi Lapimaale ning selle lõunaservas on Eesti ilm sagedaste vihmahoogudega (saju tõenäosus valdavalt kuni 75%). Lõõtsub väga tugev edelatuul, puhanguid on sisemaal 17-18 m/s, rannikul 23, vastu Läänemerd ning Soome ja Liivi lahel 25 m/s. Õhtul tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 10..14, päeval 13..16°C.

Laupäeval jääb madalrõhkkond Skandinaavia põhjatipu lähistele tiirlema ja selle lõunaserv ulatub ikka üle Läänemere. Öösel on selle mõju veel tugev - edelatuul ulatub ikka puhanguti 15, rannikul 20 m/s, pärast keskööd annab tuul veidi järele, aga rahuneb alles päeva jooksul. Vihmahooge on hõredalt õhtuni (saju tõenäosus valdavalt 25%, Lääne-Eestis üle 50%), kui võib uus tihedam pilvemass jõuda. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 13..15°C.

Pühapäeval kandub kauge madalrõhkkonna lõunaserva mööda läänekaarest niiskust lisaks ja sajud muutuvad tõenäoliselt uuesti laialdasemaks. Kõige suurem on tõenäosus Eesti lõunapoolses osas (saju tõenäosus kuni 75%), kuid päeva jooksul on võimalik sajuvööndi nihkumine ka põhjapoolsetele aladele (saju võimalus kuni 50%). Õhutemperatuur on öösel 5..10, rannikul kuni 12, päeval 12..15°C.

Esmaspäevaks on rõhuvälja prognoos ikka vastuoluline ning sellest tulenevalt võib ka prognoos järgnevatel päevadel muutuda. Kui esmaspäeva öösel madalrõhkkonna mõju nõrgeneb, siis ka saju võimalus väheneb ning päev on tugevneva kõrgrõhuharja toel enamasti sajuta (saju tõenäosus ~25%). Tuul pöördub loodesse ja saabuv õhumass on jahedam. Õhutemperatuur on öösel 3..8, rannikul kuni 12, päeval 11..14°C. Pole välistatud aga uue madalrõhkkonna jõudmine Läänemere äärde ja siis muutub meie ilm taas tuuliseks ja sajusemaks, aga õhk on mahedam.

Teisipäeval võib jätkuda kõrgrõhkkonna tugevnemise tendents ja sel juhul jääb saju tõenäosus alla 25%. Puhub puhanguline loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel 3..8, rannikul kuni 12, päeval 9..14°C. Kui madalrõhkkonna serv veel Eestini ulatub, siis on saju tõenäosus suurem ja õhutemperatuur kõrgem.