"Praegu valitseb kõrgrõhkkond ja külmem õhumass on tulemas. Pühapäevast alates läheb veel külmemaks, miinus 20 on täitsa võimalik," sõnas ilmateenistuse valvesünoptik Delfile.

Kuigi ilmateenistuse jaanuari kuuprognoos on veel valimas, siis on teada, et külmakraadid tõusevad uue aasta alguses kuni -15 kraadini, kohati võib tulla kuni -20 külmakraadi. Valvesünoptiku sõnul on järgmisel kolmapäeval, 6. jaanuaril oodata ilmamuutusi ning õhutemperatuur läheb soojemaks.

Vene ilmajaam Gismeteo kuuprognoosi andmetel on Eestis alates järgmise nädala neljapäevast taas plusskraade oodata, hakatuseks lausa +8, ka edasi kuni jaanuari lõpuni paistab ilm pehme.

Homne ilm tuleb sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on sisemaal -2 kuni -7 kraadi. Kui taevas kohati selgemaks tõmbub, võib õhutemperatuur kolm-neli kraadi madalamale langeda. Päeval on -1 kuni -5 kraadi, meretuulega rannikul jääb temperatuur ööpäevaringselt 0 kuni -2 kraadi piiresse.

Kolmapäeval ja neljapäeval on kõrgrõhkkond Eesti vahetus läheduses. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Tuul on nõrk, vaid aasta viimasel päeval muutub saartel kagu- ja lõunatuul tuntavamaks. Õhutemperatuur öösel -6 kuni -11, kohati võib külm paar-kolm kraadi krõbedam olla, päeval on õhutemperatuur -2 kuni -6, meretuulega rannikul 0 kuni -2 kraadi.

Reedel püsib Eesti kohal kõrgrõhkkonna serv ja ilm on sajuta. Kuid Skandinaavia kohale laieneva madalrõhkkonna survel on kagutuul veidi tugevam. Õhutemperatuur on uusaasta ööl -6 kuni -11, päeval -3 kuni -7 külmakraadi.

Laupäeval muutub kõrgrõhkkond Venemaa põhjaalade kohal võimsamaks ja selle serva mööda kandub idakaarest külma arktilist õhku Eestisse ning külm muutub krõbedamaks. Õhutemperatuur on öösel -7 kuni -12, kohati võib -15 kraadini langeda, päeval -5 kuni -10 kraadi. Ilm on sajuta ning mõõduka ida- ja kagutuulega.

Pühapäeval ja esmaspäeval püsib külma kõrgrõhkkonna serv Eesti kohal. Ilm on sajuta. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Öine õhutemperatuur sõltub väga suurel määral pilvkattest. Pilvisema taeva korral jääb temperatuurifoon öösel -7 kuni -12 kraadi piiresse, selgema ööga langeb alla -15 kraadi, päeval on -6 kuni -11 külmakraadi.