Homme öösel liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Ilm on sajuta ja mõõduka läänekaare tuulega, teatas EMHI.

Õhutemperatuur on -1..+3°C. Päevaks jõuab üle Läänemere uus madalrõhulohk. Saartel hakkab juba hommikul sadama ja keskpäevaks sajab kõikjal vihma. Edela- ja lõunatuul ulatub puhanguti 13 m/s.

Pärastlõunal saartel pilvisus hõreneb ja saju võimalus väheneb ning tuul pöördub läände ja loodesse. Õhutemperatuur on 3..8°C.

Laupäeva (27.04.) öösel tuleb eemalduva madalrõhulohu järel veel sajuhooge. Tuul pöördub läände ja loodesse. Õhutemperatuur on 0..+3°C. Päeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Suuremal osal Eestist taevas selgineb ja ilm on sajuta.

Üle Läti libiseb aga madalrõhuvöönd ja üksnes Eesti lõunaserva võivad sajuhood jõuda. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur on rannikul kuni 7, sisemaal 9..12°C.

Pühapäev (28.04.) tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta. Pilvi on vähe. Puhub võrdlemisi nõrk läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval rannikul kuni 7, sisemaal 10..13°C.

Esmaspäeval (29.04.) taganeb kõrgrõhuala Venemaa poole, kuid servapidi suudab meid sadudest hoida. Üle Skandinaavia laieneb Soome madalrõhkkond ja selle mõjul pöördub tuul edelasse ja lõunasse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval rannikul kuni 9, sisemaal 12..15°C.

Teisipäeval (30.04.) liigub madalrõhkkond Skandinaavia põhjatippu. Selle lõunaserva mööda kandub edelavoolus Läänemere äärde soojemat ja niiskemat õhku. Sajab hoovihma. Puhub tugev edelatuul.

Õhutemperatuur on öösel +2..+7, päeval 10..15°C. Kui päikest enam on, siis tõuseb Ida- ja Lõuna-Eestis veel paar-kolm kraadi kõrgemale.

Kolmapäeval (1.05.) tuleb Kesk-Euroopast madalrõhkkond põhja poole ja selle serva mööda kandub väga soe õhumass Balti riikide poole. Kui suur soe Eesti lõunapiiri ületab, siis tõuseb õhutemperatuur üle 20°C. Võime aga jääda suurte kontrastide alale, kus sajab rohkelt vihma ja päevane õhutemperatuur tõuseb vaid 10°C ümbrusse.