Homsest pühapäevani on Läänemere kohal kõrgrõhkkond, ulatub maapinnalt kõrgele atmosfääri ja selle vahetus läheduses on ilm meil kuiv, teatas ilmateenistus oma nädalaprognoosis. Öösiti on ülekaalus selge taevas. Õhutemperatuur on +2 kuni +7, maapinnal langeb kohati nulli ümbrusse. Päeval võib tekkida ka pilverünki, kuid valdavaks on päikeseline ilm. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on meretuulega rannikul kuni 13, sisemaal 18 kuni 22-ni ja kus nädalavahetusel pilvi hõredalt, seal tõuseb veel kraad-paar kõrgemale.

Esmaspäeval püsib kõrgrõhkkonna mõjul kuiv ja rahulik ilm. Õhutemperatuur on öösel +4 kuni +9, päeval 19 kuni 23, meretuulega rannikul on jahedam.

Teisipäeval kõrgrõhkkond küll nõrgeneb, kuid ilm püsib ikka sajuta ja rahulik. Öö on selge. Päeval muutuvad tingimused rünkpilvede arenguks soodsamaks, kuid vihma neist veel ei tule. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel +4 kuni +9, päeval 20 kuni 24, meretuulega rannikud on ikka jahedad.

Kolmapäeval suureneb madalrõhkkondade surve nii põhja kui lõuna poolt. Tänastel andmetel jääb aga kõrgrõhuvöönd kitsa ribana Eesti kohale ning sajuhoogude ja äikese võimalus suureneb päeval vaid Lõuna-Eestis. Tuul pöördub päeval idakaarde ja muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 20 kuni 24. Kirde-Eestit võib põhjakaarest tulev jahedam õhumass riivata ja seal võib temperatuur vaid veidi üle 15 kraadi tõusta.

Neljapäeval laieneb Lääne-Euroopast madalrõhkkonna serv Läänemere äärde. Lisandub pilvi ja suureneb hoovihma tõenäosus. Öösel on sajuhooge kohati, päeval laialdasemalt. Idakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval 16 kuni 21, meretuulega rannikul ja ka Kirde-Eestis võib jääda piiriks 15 kraadi.