Homme ja neljapäeval on ilm sajuhoogudega, aga rahulikum, kuid reedel suureneb üle Skandinaavia laieneva madalrõhkkonna mõju, mis toob kaasa tugeva tuule ning lörtsi- ja vihmasaju.

Reede südaöö paiku jõuab saartele lörtsisadu, mis laieneb hommikuks Lääne-Eestisse, päeval liigub sajuala üle Eesti. Esialgu sajab mandril lörtsi ja lund, kuid päeva edenedes läheb sadu lääne poolt alates üle vihmaks ja lörtsiks ning pärastlõunal saartelt alates sadu lõpeb. Lõuna- ja edelatuul tugeveneb järk-järgult päevaks sisemaal puhanguti 15, saartel ja rannikul puhanguti 20 m/s, õhtul tuul lühiajaliselt veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3 kraadi, päeval on +1 kuni +5 kraadi.

Ilmateenistuse esialgse prognoosi kohaselt võib laupäeval Eestisse oodata umbes samasugust tormi kui möödunud nädalavahetusel ja selle nädala alguses, mil tuuleiilid küündisid samuti 27 m/s. "Tuul on igas kõrguses tugev ja tuul on samast suunast, mis eelmisel tormilgi," ütles ilmateenistuse valvesünoptik Delfile.

Laupäeval suureneb madalrõhuala surve ja selle kaguservas sajab meil lörtsi ja vihma, tihedam ja tugevam on sadu päeval. Lõuna- ja edelatuul tugevneb uuesti, mandril ulatuvad tuuleiilid 15-20, rannikul 22-27 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +3, saartel kuni +5, päeval +1 kuni +6 kraadi.

Pühapäeval nõrgeneb Skandinaavia põhjatipu lähistele jõudnud madalrõhuala veidi ja selle surve meie ilmale veidi väheneb. Öösel sajab mitmel pool vihma ja lörtsi, päeval on sajuhooge kohati. Öösel edelatuul tasapisi nõrgeneb ning päeval puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval +3 kuni +6 kraadi.

Kuna ilmaprognoos võib veel muutuda, pole ilmateenistus eelolevaks nädalavahetuseks tormihoiatust andnud. Kui ennustus peab paika ja tsüklon jätkab liikumist prognoositud teekonnal, võib oodata, et mitmele Eesti piirkonnale antakse esimese ja teise taseme tormihoiatused.

Äsja möödunud torm häiris graafikujärgset praamiliiklust saarte vahel. Tugevas tuules murdus puid ja esines elektrikatkestusi.

Ilmahoiatused
Esimese taseme hoiatus


Ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvesta sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgi edasist ilmaprognoosi.


Teise taseme hoiatus


Ilm on ohtlik. Esineb tavatuid ilmastikunähtusi. Ole väga tähelepanelik ja jälgi pidevalt ilmaprognoosi. Ole teadlik riskidest, mis võivad olla vältimatud. Järgi kõiki võimuesindajate poolt antud soovitusi.


Kolmanda taseme hoiatus


Eriti ohtlik ilm. Tõenäolised on suured kahjustused. Erakordsete ilmatingimuste pikaajaline püsimine võib põhjustada loodusõnnetuse. Oht elule ja tervisele. Jälgige pidevalt edasisi arenguid televisiooni, raadio või interneti vahendusel. Järgi tingimusteta kõiki võimuesindajate poolt antud käske ja soovitusi, ole valmis erakorralisteks meetmeteks.