Täna hommikul kell 8 mõõdeti EMHI andmetel Jõhvis õhutemperatuuri miinimumiks –20,8 kraadi. Tuulekülma oli samal ajal keskmiselt –29,5 kraadi ja tajutav temperatuur keskmiselt –27 kraadi.

Kell 9 oli õhutemperatuuri miinimum –20,8 lisaks Jõhvile ka Tudu mõõtejaamas. Tuulekülma oli Jõhvis juba pool kraadi enam, –30 kraadi. Tajutav temperatuur oli sealjuures –27,3 kraadi.

Enne tänast oli sel sügis-talvel madalaim õhutemperatuur –17 kraadi. Eile hommikul oli kõige madalam õhutemperatuur Jõhvis, kus mõõdeti –15,6 kraadi.

"Lähipäevadel ei lähe midagi soojemaks, need minimaalsed näidud on veel tulemas. Eilse prognoosi järgi oli pühapäevaks –27 kraadi antud," rääkis Delfile EMHI valvesünoptik.

–30 kaugel pole

Terve tänavuse aasta madalaim õhutemperatuur mõõdeti 5. veebruaril, mil külma oli Jõgeval –35,0 kraadi.

"Ega see –30 kaugel pole. Täna oli Novgorodi oblastis kaardi peal –31,1 näha ja natuke veel kaugemal Kesk-Venemaal oli –30,2," rääkis sünoptik. "Ilmas on kõik võimalik."

"Lähem ööpäev võib-olla annab [külmas] tagasi, kuna Lõuna-Eestis on lumi, mis tuleb põhja poole ka," rääkis sünoptik, et täna on lumesajus Pärnumaa ning Viljandi- ja Valgamaa lõunaosa ja natuke levib sadu ka põhja poole.