Juunikuu keskmine õhutemperatuur tuleb valdavalt normilähedane, mis on on 13,0 kuni 15,6 kraadi. Kuid pole välistatud, et kohati jääb ilm tavapärasest jahedamaks. Sademeid on normi piires või vähem (norm 33..67 mm). Sageli on tuuline, seisab ilmateenistuse kuuprognoosis.

Kuu esimesel kolmandikul jätkub Põhja-Atlandi järjestikuste tsüklonite pealetung Skandinaaviasse. Kesk-Euroopas püsib kõrgrõhuvöönd. Eesti ilma kujundavad põhiliselt vaheldumisi üle Läänemere ümbruse liikuvad madalrõhulohud ja kõrgrõhuharjad. Hoovihma on sageli, kuid sajuhulgad on pigem väikesed. Läänekaare tuul on sageli tugev. Üksikutel selgetel ja tuulevaiksetel öödel võib esineda maapinnal öökülma.

Kuu teisel kolmandikul võib ilm kuivem olla, sest Kesk-Euroopa kõrgrõhuala ulatub sageli Läänemere äärde. Õhutemperatuuri foon on pisut kõrgem ja öökülmaoht taandub. Ülekaalus on läänekaare tuuled ja päevasooja mõõdukalt, harva võib kohati kuni 25 kraadini tõusta.

Kuu viimasel kolmandikul on algul ülekaalus Atlandi tsüklonid. Hiljem võib Venemaa kõrgrõhuala mõneks ajaks tugevneda ja ilma kuivema hoida. Kuu lõpu poole on ilm ka soojem, üksikutel päevadel võimalik kuni 26 kraadi.