Märtsikuu on sulgenud uksed ja seda lõppkokkuvõttes tavapärasest veidi soojemana. Sellest hoolimata oli ilm valdavalt kõle ja tuli lumelisagi ning tõeliselt kaunis kevadilm pääses võimule alles kuu viimases kolmandikus, kirjutab riigi ilmateenistus enda nädala prognoosis.

Alanud on naljakuu ja kui hea huumorisoon sel aastal ilmataadil on, seda näitab aeg. Sissejuhatuseks pakutakse meile üsna sombust, tuulevaikset ja mõõdukalt sooja ilma. Venemaalt ulatub Läänemere äärde väheaktiivse madalrõhuala serv ja selle mõjul libisevad täna (1.04) mõned sajupilved ka üle Eesti. Tuul pöördub päeva jooksul loodesse ja tugevneb Lääne-Eesti saartel veidi. Õhutemperatuur tõuseb +3..+8°C piiresse.

Laupäeval liigub Skandinaaviast Baltimaade kohale kõrgrõhuhari. Pilved hõrenevad ja saju tõenäosus kahaneb. Öösel langevad termomeetri näidud sisemaal kergesse miinusesse, päeval soojeneb õhk kohati taas kuni +8°C-ni.

Pühapäeva jagub päikest juba vähem, kuna Lõuna-Soome kohale jõuab väike osatsüklon. Eesti kohale tõmmatakse tihedam pilvekardin ja ilm läheb uuesti sajule. Tuul püsib suhteliselt nõrk ja õhutemperatuur oluliselt ei muutu.

Uuel nädalal lahkub osatsüklon Venemaale. Põhja-Euroopas moodustub uus kõrgrõhkkond ning selle lõunaserv määrab esmaspäeva ja teisipäeva ilma Eestis. Rahumeelse rõhkkonna toel möödub nädala algus peamiselt sajuta, tuul pöördub idakaarde ja hoiab madalat profiili. Öötundidel hiilivad ringi miinuskraadid, päeval võib mõnel pool sooja tulla kuni 10°C.

Nädala keskel liigub üle Lõuna-Rootsi kirdesse madalrõhkkond ning selle serva mööda kandub Baltimaadesse niiske ja soe õhumass. Vihmapilved kastavad tolmavat maad ja mitmel pool üle 10°C tõusev õhutemperatuur loob kelmikalt kevadise meeleolu.

Ilmateenistuse sünoptik Maile Meiuse prognoos järgnevaks neljaks päevaks:

Reede öösel oli enamasti pilves ilm. Kohati võib veidi sadada. Mitmel pool on udu, paiguti võib olla jäidet. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, põhjarannikul läänetuul kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on -1..+2°C. Päeval on samuti ilm enamasti pilves, mitmel pool sajab vihma, sekka võib tulla ka lörtsi. Ennelõunal on paiguti udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, pärastlõunal tugevneb saartel loodetuul 4-9, õhtul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 3..8°C.

Laupäeva öösel on aga oodata vahelduva pilvisusega ilma. Kohati sajab vähest lörtsi ja vihma. Puhub valdavalt loodetuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -3..+2°C. Päeval vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm jätkub. Puhub lääne- ja loodetuul 5-9, põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 4..8°C.

Pühapäev öö toob aga pilves selgimistega ilma. Hommikul sajab mitmel pool enamasti vihma. Puhub läänekaare tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on -2..+2°C. Päeval on samuti pilves selgimistega ilm ning kohati sajab vähest lörtsi ja vihma. Puhub läänekaare tuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on 4..8°C.

Esmaspäeva öösel on aga vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Tuul pöördub itta ja kagusse 2-7 m/s. Õhutemperatuur on -3..+3°C. Päeval samamoodi tuleb vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub idakaare tuul 3..9 m/s. Õhutemperatuur on 5..10°C.